Luxe in huis

Kan een sauna helpen om af te vallen? Helpt een sauna me om gezonder te leven? Of is het gewoonweg heerlijk om regelmatig naar de sauna te gaan? Een aantal mensen zullen op alle drie de vragen een positief antwoord geven, sommigen zullen aarzelen en weer anderen twijfelen. Dat heeft alles te maken met de eigen ervaring en de gevoelens die je bij een sauna hebt. Gevoelens die je er van kunnen weerhouden iets te doen waar het lichaam baat bij heeft. De oplossing voor dit probleem ligt voor de hand. Een badkamer met sauna zorgt er voor dat eventuele bezwaren sterk verminderd worden. Want een sauna in badkamer zorgt voor privacy en biedt de kans om vaker een klein saunabezoek te regelen.

Badkamer met sauna

Nu zal niet iedereen meteen een badkamer hebben waar zo een sauna in neergezet kan worden. Het is goed mogelijk dat sauna in badkamer betekent dat er intern verbouwd moet worden. Of dat er een herindeling van de badkamer nodig is, waarbij bijvoorbeeld het ligbad vervangen wordt door een grotere douche en dat daardoor de badkamer met sauna mogelijk wordt. Wat het ook wordt, het loont in ieder geval om inlichtingen in te winnen, want zo wordt al snel duidelijk welke ingrepen wel of vooral niet nodig zijn om een sauna in badkamer te realiseren.

sauna in badkamer

Voordelen

Een badkamer met sauna heeft heel wat voordelen.
1. Je kunt gebruik maken van de sauna wanneer je maar zin hebt.
2. Je bespaart entreeprijzen en de aan een saunabezoek verbonden extra kosten.
3. De kans dat jouw partner mee doet, neemt aanzienlijk toe.
4. Jongeren groeien op met de vanzelfsprekendheid van het gebruik van de sauna.
5. Combineer de eigen sauna met een loopband en/of hometrainer en je kunt op ieder gewenst moment heerlijk even een work out doen en relaxen.
6. Je hoeft niet te plannen, extra tijd vrij te maken of thuis van alles te regelen om naar de sauna te gaan.

Sauna in badkamer

Een badkamer met sauna maakt het gebruik makkelijker, aangezien je tussendoor makkelijk kunt afspoelen, je hebt alles wat je nodig hebt bij de hand en je hoeft niet ergens in huis ruimte creëren om de sauna te plaatsen. Zou het zo zijn dat het plaatsen van een sauna in badkamer een verbouwing vereist, is dit het moment om die droombadkamer te realiseren. Zo wordt het geen sauna in badkamer, maar een eigen wellnessplek waar ieder gezinslid gebruik van kan maken. Wees niet verbaasd wanneer de al uit huis zijnde kinderen zo nu en dan even binnen wippen om gebruik te maken van de nieuwe badkamer met sauna.

badkamer met sauna

Waardestijging

Misschien is dit niet het eerste waar je aan denkt, maar het is wel iets wat meegewogen kan worden. Een huis waarin een sauna in badkamer aanwezig is, wordt meer waard en heeft een andere doelgroep bij een mogelijke verkoop. Ook al omdat een badkamer met sauna nog zeldzaam is, terwijl het een bepaald publiek zeker zal aantrekken als de woning te koop gezet wordt. Uiteindelijk wordt het toch als een extra stukje luxe gezien. Luxe waar je zelf gebruik van maakt en wie weet, later, ook nog eens zijn geld oplevert, waardoor blijkt dat de gemaakte kosten reuze meevallen.