Niks is lekkerder dan na een douchebeurt een grote zachte handdoek om je heen te slaan, of in een fris schoon bed te stappen na een lange werkdag. Dit zijn de kleine dingen die voor enorm veel vreugde kunnen zorgen. Natuurlijk wil je elke avond dezelfde ervaring en daarom is het belangrijk dat het textiel van enige kwaliteit is.

Dit artikel geeft vier tips voor het aanschaffen van bad- en slaapkamer textiel, zodat elke avond een feestje is. Om tot deze vier tips te komen hebben wij Brandon Huijer, oprichter van de website Huijer.nl, enkele vragen gesteld. De antwoorden op de vragen hebben wij hieronder in verhaalvorm omschreven!

Type textiel

Voordat een aanschaf plaatsvindt, is het belangrijk om te weten wat voor soort type textiel gewenst is. Als er wordt gekeken naar badhanddoeken, zijn er verschillende soorten textiel waaruit gekozen kan worden. Voor de beste kwaliteit is het gebruik van Egyptisch katoen aan te raden, de prijs zal hierdoor wel een stuk hoger zijn.

Wanneer je niet te veel geld wil uitgeven, maar toch badhanddoeken van een goede kwaliteit wil hebben, zijn katoenen handdoeken van merken zoals Batex, het huismerk van Huijer.nl of zelfs de HEMA prima oplossingen. 

Voorkom een miskoop

Niks is meer zonde dan dat je textiel aanschaft en dat het vervolgens niet wordt gebruikt. Wees daarom zeker van je zaak wanneer je bijvoorbeeld nieuwe badhanddoeken koopt of bestelt.

Ook tijdens het uitzoeken van een nieuw hoofdkussen is het belangrijk dat het juiste kussen wordt gekocht. Het geschikte kussen voorkomt klachten zoals nek of schouderpijn. Op de website van Huiijer.nl staan verschillende tips hoe jjij het beste product uitkiest. Zo weet je zeker dat je het juiste product besteld. 

Denk om kwaliteit

Tijdens het uitzoeken van nieuw bad of slaapkamertextiel, is het belangrijk om producten te kopen die van hoge kwaliteit zijn. Je wilt niet dat het textiel al na een paar keer gebruiken kapotgaat. Ook kan duurzaamheid voor jou belangrijk zijn. Je zou kunnen controleren of het product een OEKO-TEX certificering heeft.

Kwaliteitsproducten kunnen in het algemeen een stuk duurder zijn. Over het algemeen gaan kwaliteitsproducten wel een stuk langer mee. Dus wanneer je deze producten koopt, bespaar je geld doordat je minder snel een nieuw product hoeft te kopen.

Zorgvuldige behandeling

Naast de kwaliteit die je koopt, kan je ook langer genieten van het textiel door het zorgvuldig te behandelen. Als het gewassen moet worden, was het op de juiste temperatuur, stop het liever niet in de droger, maar hang het aan een waslijn. Volgens een onderzoek van Huijer.nl blijkt dat was die niet in de droger wordt geplaatst langer meegaat.

Zo voorkom je dat het textiel snel kapot gaat, wat erin resulteert dat je weer een nieuwe aankoop zal moeten doen. Verzorg het goed, zo kan je er langer mee door.