Badkamertrends 2015: maak het natuurlijk & warm

Wil je de badkamer weer eens helemaal volgens de laatste trends inrichten? Dan is het goed om te weten wat de badkamer trends van 2015 zijn. En wie weet passen deze badkamertrends 2015 wel perfect bij jouw huis en de rest van je interieur.

Badkamer trends in huis

Wanneer je de badkamer opnieuw gaat indelen, dan kun je soms helemaal opnieuw beginnen. Dus met een nieuwe vloer en wand. Heb je deze luxe niet dan kun je de badkamertrends 2015 ook in je badkamer aanbrengen door bijvoorbeeld een kast te vervangen of nieuwe accessoires aan te schaffen. De beschreven trends voor de badkamer kun je zowel helemaal doorvoeren als met accessoires creëren. Zo heb je snel een hippe badkamer, volgens de laatste badkamertrends 2015.

badkamertrends 2015

Warm hout

Een van de badkamertrends 2015 die we vooral zien dit jaar is het aanbrengen van hout in de badkamer. En dan niet alleen in de kasten, maar zeer zeker ook in de ombouw van de wastafel en zelfs op de vloer. Het hout dat voor de badkamervloer wordt gebruikt, heeft vaak een speciale coating (zoals een vernislaag), zodat het goed tegen vocht en warmte kan. Hierdoor zal het hout minder werken of gaan rotten. Of gebruik hout dat minder gevoelig is voor rot, zoals teakhout en merbau. Hout geeft de badkamer een warme uitstraling, maar vind je een houtenvloer of een houten wand een beetje teveel van het goede, dan kan het ook anders. Je kunt accenten aanbrengen, door middel van houten badkameraccessoires. Een houten prullenbak of tandenborstelhouder past ook goed bij deze badkamer trends. Kies wel voor hout dat er natuurlijk uitziet, voor het beste effect.

Urban beton

Beton heeft een echte ‘street’ uitstraling. Het is koel, misschien wat afstandelijk, maar perfect voor een basic, moderne of urban badkamer. We zien het gebruik van beton in de badkamer bijvoorbeeld terug in een mooie betonnen wastafel. Het lichtgrijze beton geeft iedere moderne badkamer een extra urban uitstraling. Hoewel de wasbak van echt beton is gemaakt, is deze wel voorzien van een coating, zodat het water niet in het beton trekt. Zo kun je op en top genieten van deze wastafel. Het combineert goed met glazen accessoires en koele kleuren, zoals glanzend wit, poederig blauw en natuurlijk antraciet.

urban beton badkamer look

Zachte lijnen

In plaats van hoeken of scherpe lijnen in het sanitair, draait de badkamer trend ‘Zachte lijnen’ vooral gebruik van zachte, ronde lijnen. In deze trend draait het vooral om ovalen. We zien deze terug in een ovaal bad, ovale wastafels en zelfs het toilet heeft zachtere lijnen. Het sanitair met zachte lijnen is perfect voor een landelijke badkamer, maar ook voor een urban badkamer. Bij deze laatste doen de zachte lijnen vaak denken aan de rondingen van een chique auto. Accentueer de ovale vormen met ovale accessoires, zoals een ovaal zeepbakje, een ovale wc-borstel of een ovale klok.

badkamertrend zachte lijnen

De wellness badkamer

Misschien wel de meest verwennende van alle badkamertrends 2015 is de Wellness badkamer. Wie wil nu niet een kleine spa in de eigen badkamer. Volop genieten, zonder dat er andere mensen bij zijn? Door kleine aanpassingen in je badkamer aan te brengen kun je zo met deze heerlijke badkamer trend meedoen. Installeer bijvoorbeeld eens een solar douche: een grote uv-lamp die je tijdens het douchen aan doet onder de douche voor extra ontspanning in de spieren. Of vervang het bad voor een bubbelbad die je kunt vullen met heerlijk geurende badoliën. Dat wordt genieten!

Dit zijn de grootste badkamertrends 2015. Welke wil jij het liefste in je badkamer aanbrengen?