Ben jij op zoek naar een nieuwe kleur in de badkamer? Een zwarte badkamer is ontzettend hip, maar je kunt ook perfect voor een feller kleurtje gaan. Wij gaan het in dit artikel hebben over paars in de badkamer. Paars is een kleur die je wellicht eerder in andere woonruimtes zou verwerken, maar net daarom vinden wij een paarse badkamer geweldig. Je creëert er immers een unieke en trendy look mee! Paars in de badkamer, hoe pak je dat aan? Wij geven je graag tips en inspiratie!

1. Paars in de badkamer: een paarse muur

Voor wie het meteen groots wilt aanpakken, is een paarse muur in de badkamer ontzettend leuk. Aangezien de muur een groot oppervlak is, valt dit lekker op! Je hoeft heus niet voor een neon paarse muur te gaan, al kan dat natuurlijk wel als je dat mooi vindt. Er zijn nog veel andere paarse tinten om uit te kiezen, bijvoorbeeld lila of donkerpaars. Maar ook daartussen vind je nog een heleboel mooie tinten. 

Vind je een volledig paarse muur too much? Het is ook mogelijk om slechts een deel van de muur paars te schilderen. Of wat ook erg leuk is: de ene muur paars schilderen en de andere muur wit laten. Om je te inspireren, hebben we hieronder alvast een paar voorbeelden op een rijtje gezet. Zoals je ziet, kan je er echt allerlei kanten mee op!

2. Paarse badkamer: paarse badkamer meubels

Een tweede optie is om paarse badkamermeubels te plaatsen. Denk aan een paars bad, een paarse wastafel of een paarse badkamerkast. Je moet er wellicht even naar zoeken, maar dan heb je wel echt een uniek badkamermeubel! Je kunt de paarse badkamer meubels combineren met de paarse muur, maar dat hoeft niet. Een paars bad of wastafel staat ook heel mooi voor een blauwe muur, zoals je op onderstaand voorbeeld kunt zien. De combinatie van wit en paars is dus niet de enige keuze die je hebt in de badkamer. 

3. Paarse badkamer accessoires

Als je een paarse muur en paarse badkamer meubels te gewaagd vindt, dan zijn paarse badkamer accessoires misschien iets voor jou. Op die manier kan je toch voor paars in de badkamer gaan, zonder dat deze kleur overheerst. Enkele voorbeelden van paarse badkamer accessoires zijn: paarse handdoeken en washandjes, een paarse badmat, paarse badjas, paars zeeppompje en paarse opbergmandjes. Ook een paars kunstwerk boven het bad ziet er mooi uit. Je kunt ook paarse (geur)kaarsen in de badkamer zetten. Zo creëer je een echt welness gevoel in je badkamer!

Je ziet, het is niet omdat je voor paars in de badkamer kiest, dat je badkamer helemaal paars moet zijn. Je kunt ook een badkamer paars inrichten door middel van leuke accessoires. Bovendien heb je keuze uit verschillende paarse tinten. De kans is dus groot dat er een tint tussen zit die je mooi vindt én die bij de rest van je badkamer past!