Je hebt plannen voor het verbouwen van je badkamer of het plaatsen van een volledig nieuwe badkamer? Dan zal er veel op je afkomen. Je zult namelijk heel veel keuzes moeten maken hoe jij wilt dat je badkamer eruit moet komen te zien. Daarbij heb je een enorme keuze uit verschillende soorten sanitair en materialen. Maar een nieuwe badkamer plaatsen is niet even alle oude sanitair eruit halen en dan nieuw sanitair erin plaatsen. Grote kans dat je bepaalde sanitair ook op een andere plek wilt hebben? De start van een nieuwe badkamer begint dan ook altijd met een ontwerp van de badkamer. En tegenwoordig niet meer op papier, maar 3d ontwerp badkamer.

Waarom een 3d ontwerp van je nieuwe badkamer?

Wanneer je door de badkamershop of bouwmarkt loopt kom je de mooiste baden, douches en ander sanitair tegen. Maar direct aankopen van je favoriete sanitair kan uitlopen op een teleurstelling. Want past het sanitair wel in je badkamer? Vooral als het speciale sanitair is met afwijkende maten, zou het verstandig zijn om eerste even je eigen badkamer op te meten. Misschien past achteraf het design ook helemaal niet bij wat jij voor ogen had. Daarom is badkamer ontwerp 3d ook aan te bevelen. Met een 3d ontwerp kun je je nieuwe badkamer veel beter visualiseren alsof je er zelf middenin staan. Hierdoor zie je ook in één oogopslag wat wel en wat niet kan en hoe een bepaald design uitkomt. Je hoeft niet meer urenlang te shoppen voor je badkameronderdelen, want je weet exact wat je moet hebben.

Waar en hoe werkt een 3d ontwerp badkamer?

Het leuke van een 3d ontwerp maken is dat het digitaal gebeurt en ook online kan. Je hoeft je dus niet perse te melden bij een gespecialiseerde badkamerhandel of zelfs een architect, maar jij bent je eigen architect. Er zijn online verschillende online badkamerspecialisten en leveranciers die een online tool aanbieden om een 3d ontwerp van je nieuwe badkamer te maken. Daarbij moet je wel eerst je badkamer opmeten en in de tool invoeren. Je krijgt dan een 3d ruimte op je scherm die er exact hetzelfde uitziet als jouw badkamer. Vervolgens kun je onbeperkt sanitair en onderdelen toevoegen en weghalen totdat je jouw perfecte badkamer hebt ontworpen.

Het gebruik van virtual reality

Virtual reality is helemaal in opkomst. Een badkamer ontwerp 3d in virtual reality is zo levensecht dat je zelf in je eigen nieuwe ontworpen badkamer kunt rondlopen. Zo kun je je nieuwe badkamer ook aan de levende lijve ervaren. Een 3d ontwerp van je nieuwe badkamer wordt momenteel nog maar sporadisch aangeboden, maar Saninet en badkamerleverancier Villeroy &Boch zijn al in een vergevorderd stadium zijn al in een vergevorderd stadium, zodat je binnenkort in je eigen ontworpen 3d badkamer kunt rondlopen.