Ooit zag de badkamer, er slechts uit als een een functionele en georganiseerde ruimte. Maar hoe is de badkamer in huis veranderd door technische veranderingen? De afgelopen jaren zijn onze gewoonten enorm veranderd en de ruimtes in huis zijn radicaal getransformeerd. En onder deze ruimtes moeten we natuurlijk ook onze thuis badkamer scharen. Of deze nu groot of klein is, samen met zijn functionaliteit en noodzaak in huis, is het zeker ook een toevluchtsoord voor ontspanning geworden en wordt steeds vaker een element van wellness eraan toegevoegd. Dit kan tegenwoordig op allerlei manieren, van het gebruik van een halfvrijstaand bad tot het gebruik van hardware en verlichting. Wil je weten hoe je je badkamer kunt omtoveren tot een mini-spa? Lees dan snel verder!

Met de nieuwste technologie is het mogelijk om een ​​eenvoudige badkamer om te toveren tot een mini-wellnesscentrum, en dat allemaal zonder enorme bedragen te moeten uitgeven. En het is nooit een slecht idee om het sanitair, verlichting en verwarming te upgraden, waardoor je badkamer een energiezuinigere ruimte kan worden en je op de lange termijn geld kunt besparen. 

Het (halfvrijstaande) bad

Tot de jaren 70 was de badkuip aanwezig in bijna alle badkamers, maar sindsdien hebben we de badkuip langzaam zien verdwijnen ten gunste van douches, een meer praktische en snellere optie. De afgelopen jaren hebben we echter gezien dat de trend omkeerde en badkuipen weer terugkwamen in de badkamer. Een resultaat van meer tijd aan onszelf te willen besteden en om te ontspannen. De wellness badkamer moet een ligbad hebben en bovendien is het vaak het centrale middelpunt om te ontspannen. We kunnen kiezen uit oneindig veel mogelijkheden voor een halfvrijstaand of vrijstaand bad, gebogen of vierkante moderne kuipen, of een traditioneel bad op pootjes met vintage stijl. We kunnen zelfs kiezen voor een rond bad, met zijn opmerkelijke formaat zal hij zeker het absolute middelpunt van de badkamer worden en een plek om alleen of samen te ontspannen. Ongeacht de stijl of smaak, er zijn genoeg opties om uit te kiezen.

Hightech douches en kranen

Een zeer actuele trend, niet alleen qua stijl maar ook qua ecologische impact, is het gebruik van hightech kraansystemen. Deze systemen zijn niet alleen milieuvriendelijker dan oudere systemen, maar bevatten ook talloze kenmerken en functies, waardoor gebruikers kunnen kiezen tussen verschillende soorten waterstromen, watermassages kunnen worden aangeboden en ervaringen kunnen worden gecreëerd die buitengewoon aangenaam en ontspannend kunnen zijn en die we kennen uit de wereld van de wellness.

Een van de meest populaire keuzes van vandaag is het combineren van waterefficiëntie en massage-effecten met behulp van waterstralen. Dankzij een combinatie van lucht en afgifte druk, kun je kiezen welk type waterstraal je wil gebruiken. Deze nieuwe techniek stelt iedereen in staat om, op basis van hun individuele behoeften, bewuster om te gaan met hun waterverbruik zonder in te hoeven boeten op comfort en plezier van een ontspannen watermassage.

Verlichting

We zien steeds vaker verlichtingssystemen die geïntegreerd zijn in douchekoppen en die de ontspannende kracht van zowel water als licht combineren. Chromotherapie is de afgelopen tijd een hulpmiddel geworden dat beschikbaar is voor de massa, dankzij de selectie van functionele objecten die verschillende lichteffecten en verlichtende sferen kunnen creëren. Niet door gebruik te hoeven maken van meerdere installaties zoals bij wellness gewoon is, maar door simpelweg objecten te kiezen die completer en geïntegreerder zijn. 

Zo kunnen we ruimtes creëren met gedifferentieerde verlichting; verlichting speciaal voor de spiegel, met een helderder wit licht om de praktische klusjes voor het gezicht te vergemakkelijken, terwijl in plaats daarvan een meer diffuus en omhullend licht voor de douche- of badruimte wordt gekozen om een ontspannende sfeer neer te zetten. Door verlichtingssystemen te differentiëren en te scheiden, kun je de hoeveelheid licht doseren op basis van de behoefte op dat moment, met een maximaal comfort en ontspanning en een minimale impact en energieverbruik.