Met de hoge gasprijzen van afgelopen winter is het verstandig nu te zoeken naar een goedkopere en efficiëntere oplossing voor verwarming van je huis.

Verwarming van de badkamer

Het is vanzelfsprekend dat een badkamer een ruimte is die warm moet zijn. Aangenaam is rond 23 graden Celsius. Tegelijkertijd is het ook een ruimte die maar een heel beperkt deel van de dag wordt gebruikt. Het is pure verspilling om die ruimte het etmaal rond zo warm te houden. Een elektrische handdoekradiator is dan een prima oplossing.

Hoe werkt een elektrische radiator?

Zoals de naam al zegt werkt de radiator op elektriciteit. De binnenkant is gevuld met thermische olie, die door de stroom wordt verwarmd. Dit biedt een optimaal warmtecomfort, gecombineerd met een laag energieverbruik. Installatie is voor een doe-het-zelver prima te doen. Comfortverhogend is ook de optie waarbij het apparaat via WiFi kan worden bestuurd. Op die manier heb je een voorverwarmde badkamer en handdoek, wat is nou lekkerder?

Design

Niet voor niets worden radiatoren voor de keuken en de badkamer design radiatoren genoemd. Er zijn talloze variaties, met name voor de badkamer. De grootte hangt natuurlijk vooral af van de inhoud van de ruimte. Er moet voldoende capaciteit zijn om de badkamer op een aangename temperatuur te brengen. Daarnaast is het ook een pronkstuk in de badkamer, die moet aansluiten bij de door jou gekozen badkamertrends.  Afhankelijk van de indeling van de ruimte kan worden gekozen voor plaatsing in de hoogte of de breedte. Voor de warmteopbrengst is er geen verschil.

Materialen

Designradiatoren zijn verkrijgbaar in een reeks van materialen. Roestvrij staal is bij de meeste mensen wel bekend, gelakt staal waarschijnlijk ook, maar aluminium en zelfs natuursteen behoort tot de mogelijkheden! Het ontwerp zelf kent eindeloze variaties. Het model met de horizontale buizen is een klassieker, maar wat dacht je van een vlakke plaat met uitsparingen voor de handdoeken? Ook het meer traditionele ontwerp met horizontale ribben doet het nog steeds goed. Heel bijzonder is een radiator van natuursteen. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het warmte vasthoudt en heel geleidelijk aan de omgeving afstaat. Het is mogelijk een decoratie aan te brengen en het geheel in een specifieke kleur te bestellen. Kortom, genoeg keuzes om er lekker warm bij te zitten de komende winter en zo het verbruik van gas te beperken.