Lang niet iedereen heeft de luxe van een grote badkamer. Vooral in een stedelijke woning, is de ruimte vaak beperkt. Toch wil je optimaal genieten van alle gemakken van een badkamer en deze zelfs als ontspanningsruimte gebruiken? Door de badkamer praktisch en slim in te richten, lijkt zelfs een badkamer in een stedelijke woning groter en geniet je van alle gemakken die je maar kunt wensen.

Bad en douche ineen

Als jij toch wilt genieten van zowel een douche als een bad in jouw badkamer, dan is een bad en douche ineen de beste oplossing. In een kleine badkamer zal in de regel weinig tot geen ruimte zijn voor een bad. Een bad is ook niet altijd noodzakelijk, dus wordt hier vaak van afgezien als je maar een beperkte ruimte hebt. Wil jij toch regelmatig in bad, dan is een bad én douche ineen de enige mogelijkheid. Met het huidige aanbod baden, is het ook niet meer nodig om als je wilt douchen over een vervelende badrand te moeten stappen. Kies voor een prachtig douchebad inclusief een lage instap.

Halve douchewand voor inloopdouche

Al enkele jaren is de inloopdouche een echte trend. Kenmerk van een inloopdouche, is de lage opstap en dat deze wordt afgesloten door een grote glazen wand. Er is geen deur aanwezig, zodat je een open en gemakkelijk te gebruiken douche krijgt. Een inloopdouche is ideaal als je slechter ter been bent. Maar een inloopdouche neemt veel meer ruimte in, dan een douchecabine. Als je in een kleine badkamer toch een inloopdouche wilt plaatsen, kies dan voor een halve douchewand. Hierdoor valt de inloopdouche kleiner uit en past deze toch in een kleine badkamer.

Plaats scheidingswanden op een slimme manier

Met scheidingswanden kun je veel ruimte creëren op een klein oppervlak. Heb je een bepaalde ruimte in de badkamer waarbij je twijfelt of je hier nu een douche of een toilet moet plaatsen? Denk niet te klein, want misschien dat beide onderdelen op dezelfde plek kunnen worden geplaatst. Dit kan door hier een scheidingswandje te plaatsen, waardoor je twee verschillende ruimte creëert. Scheidingswanden kunnen op veel verschillende manieren worden geplaatst en zorgen ervoor dat jij de badkamer toch van alle gemakken kunt voorzien. Door een slimme plaatsing van scheidingswanden, voorkom je dat het te hokkerig wordt.

Gebruik badkameronderdelen in kleiner formaat

Een groot ligbad of een dubbele wastafel zijn misschien wel badkameronderdelen die jij met een luxe en grote badkamer associeert? Helaas in is dit niet altijd een optie in een stedelijke woning vanwege de krappe badkamer. Toch kun je zelfs in de kleinste badkamer alle benodigde badkameronderdelen plaatsen. Kies voor een douche of desnoods een bad in het kleinste formaat. Ook een badkamermeubel met wastafel in een klein formaat zal meestal wel lukken om in een kleine badkamer te plaatsen. Kleed de badkamer af met marmeren tegels, dan verlies je niets op de luxe uitstraling.

Houd het licht

Maak in een kleine badkamer altijd gebruik van lichte kleuren, om de badkamer zo optisch groter te laten lijken. Is jouw badkamer voorzien van een raam? Zorg er dan voor dat daglicht altijd naar binnen kan. Natuurlijk wil jij wel privacy in de badkamer, maar met een folie kun je het raam blinderen en toch daglicht in de badkamer krijgen.