Je wilt graag een gezellige badkamer? Voor heel wat mensen is deze ruimte een van de belangrijkste van de hele woning. Hij heeft dan ook diverse functies. Denk dan heel praktisch aan onder meer tanden poetsen, jezelf wassen en douchen. Daarnaast mag je ook kijken naar de ontspannende functie. Hoe heerlijk is het om na een lange werkdag uitgebreid te relaxen in de badkamer. Doe je winst met onderstaande tips en maak een supergezellige badkamer. De badkamer verlichting speelt hierbij ook een grote rol.

Kies voor de kleur van de zee

Hoe lijkt je dat? Je stapt de badkamer in en waant je meteen in een oase van zee, blauw en rust. De kleur blauw hoort bij water. Kies daarom voor een combinatie van de kleuren groen en blauw. Dit kan door middel van de tegels op de muur en/of op de vloer. Of neem een gekleurde wastafel. Is dat voor jou net een beetje te, doe het dan met de accessoires.

Badkamer verlichting

De verlichting in de badkamer heeft verschillende functies. Het is daarom een uitstekende optie om meerdere lichtbronnen te nemen. Over het algemeen is deze ruimte van zichzelf niet heel licht. Wil je jezelf scheren of tanden poetsen, dan is voldoende licht wel cruciaal. Een felle lamp met sterk wit licht bij de spiegel is daarom handig. Wil je ook sfeer, dan bereik je dat heel eenvoudig door middel van functionele led-verlichting. Wat denk je vervolgens van dimbare inbouwspotjes? Deze zijn verkrijgbaar in allerlei uitstralingen, dus passen ook ongetwijfeld in jouw badkamer.

Wees creatief

Uiteraard kun je kiezen voor een standaard badkamer. Je neemt praktische meubels en je gaat voor de meest gangbare accessoires. Maar waarom zou je niet creatief zijn? Ontwerp een badkamer die precies bij jou en bij jouw wensen past. Vaak zit dit hem vooral in de kleine dingetjes. Veel ruimte heb je meestal niet, dus wees vindingrijk. Laat de materialen goed bij elkaar passen, maar pas op voor eentonigheid. Contrasterende kleuren hebben een verrassende uitwerking. Ga voor natuurlijke materialen voor een warme en gezellige sfeer.

Een lichtkoepel

Heb je deze mogelijkheid, dan is een lichtkoepel in de badkamer fantastisch. Je hebt geen last van inkijk, maar wel bijna altijd natuurlijk licht. Je zult zien dat dit een hele mooie uitstraling geeft aan deze ruimte.