Daar waar er bij de aankleding van badkamers voorheen vooral aan tegels gedacht werd, zie je tegenwoordig steeds meer gestucte badkamers. Niet alleen de strakke uitstraling, die een echte wellness beleving geeft, zorgt voor populariteit. Er zijn verder nog vele andere voordelen

Creëer je eigen stijl

Met stucwerk kan je je volledige badkamer naar jouw smaak maken. Houd je van strak en wil je een rustige badkamer die volledig in balans is? Doordat zowel plafond, muren als vloer gestuct kunnen worden, maak je van jouw badkamer 1 geheel. Hierdoor creëer je een echte wellness ruimte en kom je heerlijk tot rust.

Ook de combinatie met tegels is een veel gezien ontwerp. Hierdoor creëer je meer diepte en contrast. Tegels zijn verkrijgbaar in enorm veel soorten, kleuren, formaten en groottes. Een mooie grond- of muurtegel kan een echte eyecatcher zijn. Dit in combinatie met een gestucte (halve) wand kan van jouw badkamer een echt pronkstuk maken.

Hygiene

Door het ontbreken van voegen is een gestucte badkamer hygiënischer dan een badkamer met tegels. Schimmel krijgt namelijk nauwelijks een kans doordat het zich vrijwel nergens tussen kan nestelen. Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, moet er wel een speciale coating gebruikt worden. Hierdoor wordt het stucwerk waterdicht. Stucen is vakwerk en stukadoors weten precies welke coating geschikt is. 

Nieuwe look

Wil je een bestaande badkamer met tegels van een nieuwe look voorzien, dan kan het stucen van de badkamer tijd- en zelfs geld besparend zijn. Je hoeft de oude tegels er namelijk niet uit te slopen maar je kunt over de bestaande tegels stucen. Dit geldt zowel voor vloeren als muren. Daarnaast is stucwerk snel droog. En tijd is geld! 

Veel keuze

Ook in stucwerk is veel keuze. In de badkamer wordt vaak gekozen voor beton ciré. Dit is een ijzersterke, slijtvaste en waterbestendige stuc die op kleur gemengd kan worden. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Deze stuc kan ook toegepast worden op bijvoorbeeld wastafelmeubels waardoor je ook deze helemaal naar je eigen smaak kunt maken. 

Als je meer met patronen wilt werken zijn microcement of microbeton stuc geschikt. Ook deze beide soorten zijn waterdicht. Ze zijn vaak wel iets duurder dan beton ciré.

Voor een warme Marokkaanse sfeer in je badkamer is tadelakt de beste keuze. Dit is een pleistersoort op basis van kalk en toegevoegde pigmenten. Nadeel van deze stad is dat hij gevoelig is voor beschadigingen en alleen met speciale producten schoongemaakt kan worden. 

Heb je een keuze kunnen maken welke stijl en afwerking het beste bij jou past? Dan is het vinden van een goede vakman je volgende stap. Met een online zoekopdracht als ‘stukadoor Utrecht gezocht’ vind je ongetwijfeld jouw vakman en is jouw droom badkamer weer een stapje dichterbij.