Warme stralen van een regendoucheregendouche kopen

Wat is er heerlijker dan de warme stralen van een douche op je rug te voelen kletteren? Na een lange werkdag is er niets ontspannender dan dat en ’s ochtends vroeg zorgt de douche ervoor dat je helemaal wakker wordt en, misschien na op koffie, weer helemaal klaar bent voor een nieuwe dag. Het is dan ook heel belangrijk dat je een douche hebt die helemaal naar wens is. Veel mensen kiezen dan ook tegenwoordig voor een regendouchekop. Een regendouchekop is een grote, soms zelfs zeer grote douchekop waarmee het effect van regen wordt nagebootst. Er bestaan verschillende modellen en uitvoeringen en een regendouche kopen is dus iets waar je even bij stil moet staan voordat je een beslissing neemt.

Een regendouche kopen zonder zorgen

Er zijn grote verschillen tussen de diverse regendouches. Stel, u gaat, zoals tegenwoordig veel mensen willen, een inloopdouche zelf maken.
Bedenk vooraf of de regendouchekop eigenlijk wel de juiste keuze is in uw geval. Het kan immers zijn dat u eigenlijk een stortdouchekop moet hebben omdat uw gezin en u eigenlijk liever een stevige straal water wensen. In dat geval gaat u dus een stortdouche kopen en aanleggen.

Wat is een stortdouchekop?

Een stortdouchekop levert, in tegenstelling tot de regendouchekop, een stevige, geconcentreerde straal. Veel mensen prefereren daarom de stortdouche.kop boven de regendouchekop. Het is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het is ook mogelijk dat u niet kiest tussen een regendouche kopen en een stortdouche kopen maar dat u beide aanschaft en monteert, als daar voldoende ruimte voor is. U legt het dan zodanig aan dat u per keer kunt kiezen voor het gebruik van de regendouchekop of de stortdouchekop. Het spreekt vanzelf dat dit natuurlijk een extra luxe oplevert.

Modellen en kwaliteiten regen- en stortdouchekop

Voor beide types geldt dat er verschillende formaten bestaan. Bij de keuze van het formaat stortdouchekop is van extra groot belang dat u weet hoeveel druk er op de waterleiding zit. Een stortdouchekop waar een miezerig straaltje water uitkomt is immers niet de bedoeling. Tegenwoordig hebben alle douchekoppen over het algemeen een anti kalksysteem, dus daar hoeft u zich niet druk over te maken. Er bestaat een ronde en vierkante of rechthoekige regendouches en de duurdere exemplaren zijn gemaakt van massief messing, afgewerkt met chroom.stortdouchekop

Op het gebied van stortdouchekoppen is de variatie in formaat wat minder groot, omdat het nu eenmaal om een geconcentreerde straal moet gaan, die door een smalle spleet naar buiten wordt geperst. Maar ook hier is er verschil in kwaliteit van de uitvoering en natuurlijk van de vormgeving.

Welk model en welke kwaliteit kiezen?

De keuze voor de ene of de andere vormgeving is echt persoonlijk en bovendien afhankelijk van de vormgeving van de rest van de badkamer, het materiaalgebruik en de eigen smaak. Maar bij de keuze voor het materiaal kunt u zich beter niet alleen laten leiden door de prijs want een degelijk materiaal als messing gaat beslist veel langer mee dan goedkopere materialen.