badkamermeubel set

Op badkamercourant.nl willen we onze lezers informeren over allerlei badkamer en sanitair gerelateerde onderwerpen, die bij het inrichten van de badkamer van pas kunnen komen. Of er nou een compleet nieuwe badkamer gebouwd wordt of de bestaande badkamer een make over krijgt, op badkamercourant.nl houden we je op de hoogte. Bij het bouwen van een badkamer wordt er meestal eerst aandacht besteed aan de indeling, de tegels en de voorzieningen zoals een douche, het bad etc. Kies je het liefst een gesloten douchecabine of ga je voor een inloopdouche, wordt het een vrijstaand ligbad of een luxe whirlpool? Meestal komen de badkamermeubels als laatst aan bod. De meubels en accessoires zorgen vaak wel voor dé finishing touch. Op het gebied van badkamermeubels is er nogal wat varieteit. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de verschillende soorten badkamermeubels.

wastafelmeubel

Badkamermeubels – wastafelmeubels

In principe zijn alle meubels die in de badkamer worden gebruikt badkamermeubels. Toch wordt er bij de term badkamermeubel vaak gerefereerd naar een wastafelmeubel. Het bekende wastafelmeubel is een essentieel onderdeel van de badkamer. De wasbak en het meubel wordt voor allerlei doeleinden gebruikt, zoals het tandenpoetsen, scheren, uiterlijke verzorging etc. Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden en designs. Dit is geheel af te stemmen op het type badkamer waarin het badkamermeubel wordt geplaatst. In een natuurlijke of landelijke badkamer komt een houten badkamermeubel goed tot zijn recht, in een strakke design badkamer wordt juist weer voor strak vormgegeven badkamermeubels gekozen. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor zwevende badkamermeubels. deze geven een luxe en ruimtelijk effect.

verschillende soorten badkamermeubels

Badkamerkasten

Vaak worden badkamermeubels gekocht in een set, bestaande uit een wastafelmeubel en een badkamerkast. Door voor een set te kiezen, wordt er direct eenheid gecreeerd in de badkamer. Meestal zijn badkamerkasten hoge langwerpige kasten, waarin allerlei gebruiksvoorwerpen voor in de badkamer kunnen worden opgeborgen. Badkamerkasten zijn er ook in allerlei verschillende uitvoeringen van verschillende materialen en beschikbaar in  verschillende kleuren. Koop je de badkamerkast los, kies dan een model dat goed aansluit bij de rest van het badkamerinterieur. Let hierbij ook op de handgrepen van het meubel. Het staat erg mooi als deze in dezelfde stijl en kleurstelling zijn dan andere meubels en accessoires in de badkamer. Typisch zijn ook de hoge badkamerkasten, waarbij een spiegel de gehele deur bekleedt. Zeker in een kleine badkamer zorgt dit ervoor dat de badkamer ruimer oogt.

Spiegelkasten

Niet elke badkamer is voorzien van een spiegelkast, maar kan wel erg handig zijn. Een spiegelkast wordt normaal gesproken boven de wastafel gehangen. Er zijn uitvoeringen van 40 cm breed tot erg grote uitvoeringen van wel 180 cm breed. In de spiegelkast kunnen allerlei gebruiksvoorwerpen en accessoires worden opgeborgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tandenborstels, tandepasta, medicijnen, make up etc. Hierbij zijn er simpele tot erg luxe uitvoeringen. De luxe uitvoeringen worden bijvoorbeeld uitgerust met een verwarmde badkamerspiegel, LED verlichting en een stopcontact.

Toiletmeubels

Een toiletmeubel wordt in principe niet in de badkamer geplaatst maar in het toilet. Maar deze meubels worden wel vaak afgestemd op de gehele sanitaire inrichting van de woning, zodat het interieur  een stijlvol geheel vormt. Toiletmeubels zorgen ervoor dat er in het toilet wat extra opbergruimte is, waar normaal geen plek voor is. Normaal moeten bepaalde spullen ergens anders worden opgeslagen omdat er in het toilet simpelweg geen plek is en de spullen anders maar op de grond zouden rondslingeren. Daarnaast kan het toiletmeubel worden gebruikt om extra gastendoekjes, zeep en toiletpapier in op te slaan. Ook toiletmeubels worden in allerlei uitvoeringen geleverd, van erg luxe tot basic modellen. Tegenwoordig zijn toiletmeubels met losstaande waskommen bijvoorbeeld erg populair.