Een douchemoment betekent vaak een momentje voor jezelf. Een paar minuutjes poedelen onder de warme straal brengt een fris, verkwikkend, of soms juist een ontspannen gevoel met zich mee. Het is daarom fijn als de badkamer voorzien is van de juiste douche accessoires om dit douchemomentje zo aangenaam mogelijk te maken. Wij zetten de meest onmisbare douche accessoires voor je op een op een rijtje!

De top 10 meest onmisbare douche accessoires

Een badkamer is helemaal naar jouw eigen voorkeuren in te richten. Er zijn een aantal suggesties aan onmisbare douchecabine accessoires welke zorgen voor een hoop gemak en comfort tijdens het douchen.

1. Douchebakje
Een douchebakje is ideaal om badproducten in op te bergen, zoals zeep, tandenborstel, douchegel et cetera. Netjes én overzichtelijk.

2. Douchegordijn
Gun jezelf privacy tijdens het douchen, plaats een douchegordijn! Ze zijn eenvoudig op te hangen en af te halen. Bovendien kan je met het juiste design precies de uitstraling aan jouw badkamer geven.

3. Spiegel
Een badkamer is pas compleet wanneer er een spiegel hangt. Tenslotte zijn we elke dag wel bezig met ons haar, make-up of andere uiterlijke bezigheden. Een kijkje kunnen nemen in de spiegel en dan mooi meegenomen. Tegenwoordig zien we zelfs spiegels met verwarming en verlichting!

luxe badkamer accessoires

4. Wisser
Een van de douchecabine accessoires welke zeker niet mag ontbreken is de wisser. Met een wisser trek je deuren en ruiten van de douchecabine in een handomdraai schoon. Op deze manier voorkomt u vlekken en strepen!

5. Badmat
Een badmat kan een wereld van verschil betekenen in een badkamer. Met een matje als deze kan je voorkomen dat je uitglijdt op gladde vloeren. Bovendien blijven voeten lekker warm! Voor ouderen zijn douche accessoires als deze ook altijd een aanrader.

5. Glashouders
Een glashouder is eenvoudig tegen de wand te vestigen. Hierin kan je je tandenborstel of tandpasta in bewaren. Je hebt in elk geval tijdens het poetsen altijd een glas bij de hand om te kunnen spoelen!

6. Rekken of ophanghaakjes
Rekken of ophanghaakjes zijn verreweg een van de onmisbare douche accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een handdoekrekje, maar ook een ophanghaakje voor een badjas.

douche accessoires

7. Badrek
Voor mensen met een mooi vrijstaand ligbad maar ook  bij een gewoon bad is een badrek een grote aanrader. Op dit rek plaats je de spullen die je tijdens het bad ritueel wilt gebruiken, zoals een boek om te lezen of een op thee. Alles blijft mooi op z’n plek en ligt zo voor de grijp tijdens het badderen.

8. Zeepdispenser
Voor mensen die vaak handen wassen in de badkamer, is de zeepdispenser een handig item. Deze opvulbare dispenser vul je gewoon steeds opnieuw met je favoriete handzeep.

9. Wasmand
De meeste mensen hebben een wasmand in de badkamer staan. Wanneer je onder de douche stapt en vuile kleding netjes wilt opbergen, is een wasmand dus echt onmisbaar.

10. Verlichting
Als het gaat om sfeer bepalende douche accessoires, is de juiste verlichting een goed voorbeeld. Kies je voor LED spots of een halogeen badkamerlamp? Het is maar net welke uitstraling je prefereert.

Creëer de ideale badkamer met de juiste douche accessoires

Er zijn veel voorbeelden te noemen van handige douchecabine accessoires. Op deze manier verander je jouw gewone badkamer in de ideale badkamer voor een fijn douchemoment!