Dat moment waarop je vanonder een warme waterstraal terug de koelere badkamer in moet, we kennen het allemaal en maar weinig mensen zijn er fan van. Het leed kan echter op verschillende manieren een beetje verzacht worden. Een goede verwarming, zachte handdoeken en niet onbelangrijk hierbij: de juiste badkamermatjes op je vloer. Elke badkamer voelt meteen een stuk warmer en aangenamer met de juiste keuze.
Bovendien zijn de meeste badkamermatten aan de onderkant voorzien van een anti-sliplaagje en dat is niet onbelangrijk om ongelukjes te voorkomen op een vaak toch gladde badkamervloer.

 

Divers aanbod badkamermatten

Je vindt badkamermatjes in de diverse woonwinkels in alle vormen en kleuren, maar ook in zoveel verschillende stoffen dat het soms moeilijk is om er nog wijs uit te raken en precies die matjes te vinden die jij het liefst onder je voeten wilt voelen en die het mooiste passen bij het interieur van jouw badkamer.

Vormen en kleuren zijn natuurlijk een keuze van persoonlijke smaak en worden grotendeels bepaald door de inrichting van je badkamer en de gebruikte materialen, maar wij helpen je alvast graag een eindje op weg wat de keuze van je badkamermaten betreft, afgaande op de verschillende materialen die op de woonmarkt te vinden zijn.

Verschillende materialen

Een badkamermat vervaardigt in polyester heeft bijvoorbeeld als groot voordeel zijn zachtheid die bijdraagt tot een grote vorm van comfort. Synthetische acrylmatten zijn staan dan weer garant voor een hoge duurzaamheid en bewaren jarenlang hun vorm. Zoek je eerder een badkamermat met een groot absorptievermogen dan ga je het best voor deze natuurlijke eigenschap van katoen.

En, alsof de keuze in deze materialen met al hun vormen en kleuren nog niet genoeg is, zijn er nog andere, speciale uitvoeringen zoals de reverse badmatten. Deze matten zijn, zoals hun naam je waarschijnlijk al doet vermoeden, omkeerbaar. Eén mat, twee patronen, dus twee keer een andere look met slechts één aankoop. Altijd leuk, toch?

En wat dacht je van de extra foam uitvoeringen? Deze badkamermatten hebben een dikke schuimlaag waarin je met je voeten extra diep wegzakt. Als dat niet heerlijk comfortabel is.
Filato badmatten halen hun comfort dan weer uit hun hoog poligheid. Ook hierin zakken je voeten zalig weg na het verlaten van douche en bad of als je je tanden staat te poetsen. Heerlijk luxe.
Helemaal apart zijn de matten waarmee je ook de natuur een plezier doet. Een recycled badmat bijvoorbeeld, gemaakt van herbruikt denim. Als zo’n ‘groene mat’ niet voor een extra touch in je badkamer zorgt…
Wie helemaal voor de natuurlijke look wil gaan, kan kiezen voor de woodblock matten. Deze matten zijn puur natuur, gemaakt van echt teakhout. Houten matjes zorgen voor een wel heel unieke en moderne uitstraling die menige bezoeker zal verrassen.

Heb je het juiste materiaal gevonden, maar valt jouw badkamer buiten de standaardmaten? Geen probleem. Je kan altijd een badkamermat op maat laten maken, helemaal volgens jouw stijl, in jouw keuze van materiaal, vorm en kleur.

Hoe dan ook: koude voeten in de badkamer of een slippertje maken op een natte vloer: het hoeft absoluut niet en het alternatief kan zowel kleurrijk modern als klassiek tijdloos zijn. Aan jou de keuze.