In elke badkamer is behoefte aan meubels. Niet alleen omdat je behoefte hebt aan opbergruimte, maar met een badkamermeubel, zoals een badkamer kolomkast, Zet je ook direct een sfeer neer. Door water en vocht of kunnen deze meubels echter aangetast worden. Daarom is het juist handig om te weten welke materialen wel geschikt zijn voor in de badkamer. Welke kasten zijn geschikt voor vochtige ruimtes zoals een badkamer? Ons advies is om niet alleen te kijken naar het materiaal dat gebruikt is, maar ook hoe het materiaal is afgewerkt. Experts zoals Emob kunnen je handige tips geven over waar op te letten bij de aanschaf van meubels voor in de badkamer, maar hieronder zetten we ook wat adviezen voor je op een rijtje.

badkamermeubel

Welke soorten hout kun je gebruiken in de badkamer?

In de badkamer worden veel verschillende soorten materiaal gebruikt worden. Hout is daar een hele populaire van, met name door de natuurlijke uitstraling. Hier zitten echter wel wat haken en ogen aan. Hout is namelijk een natuurlijk product en kan niet goed tegen vocht. Het gaat dan uitzetten, vormt kringen en kan er daardoor in de badkamer snel slecht uit gaan zien. Teak, merbau en jatoba zijn houtsoorten die wel heel goed tegen vocht kunnen en dus ideaal voor in de badkamer.

Gepoedercoat metaal zie je steeds vaker en werkt erg goed in een badkamer

Houd jij meer van een industriële look voor in je badkamer, dan is gepoedercoat metaal zeer zeker een aanrader. Zo zijn er tegenwoordig erg mooie vitrinekasten van dit materiaal te verkrijgen, vaak in combinatie met glas. Het semi-doorschijnende draadglas en gepoedercoat metaal geeft een prachtig effect. Wat het speels en stoer tegelijk maakt! 

Ook MDF met een coating kan een goede oplossing zijn voor in de badkamer

MDF met een gecoat laagje kan ook heel goed gebruikt worden in de badkamer. Doordat het MDF een coating heeft is het afgesloten voor invloeden van buitenaf en is het erg goed bestand tegen vocht en grote verschillen in temperatuur. Dit soort meubels zijn door de gecoate MDF dus erg makkelijk in onderhoud.

Kunststof kan door de mogelijkheid van transparantie een goede oplossing zijn voor badkamer meubels

Laatste materiaal voor badkamermeubels dat we hier willen behandelen is kunststof. Dit is namelijk erg makkelijk in onderhoud, een vochtig doekje eroverheen en je kunststof badkamerkast is weer helemaal schoon. Daarnaast kun je met kunststof meubels echt alle kanten op. Het mooie van dit soort meubels is dat ze vaak semi-transparant zijn, wat ruimtelijker oogt en vooral erg goed werkt in een kleinere ruimte, zoals een badkamer. 

Wat kun je nog meer doen om de vochtigheid te verminderen?

Het is belangrijk dat je beseft dat wanneer je een meubel aan gaat schaffen voor een vochtige ruimte, zoals een badkamer, dat je daar rekening mee houdt. Vergeet sowieso niet dat vochtige ruimtes goed geventileerd dienen te worden. Zet bijvoorbeeld regelmatig een raam of een deur op een kier. Hierdoor kan de ruimte goed genoeg ventileren. Heb je een ventilatiesysteem? Zet deze dan tijdens het douchen aan en laat deze nog minimaal 30 minuten na het douchen aan staan. Dit is niet alleen goed voor je meubels, maar je voorkomt hiermee ook schimmel op de wand of plafond. Daarnaast is het droogmaken van je doucheruimte na het douchen ook zeker een aanrader!