Is jouw badkamer eigenlijk toe aan een flinke opknapbeurt, maar heb je op dit moment niet de benodigde financiële middelen voor een uitgebreide verbouwing? Kijk dan eerst eens of een volledige verbouwing wel echt nodig is. Soms kun je met een aantal simpele en relatief goedkope ingrepen al een heel mooi resultaat bereiken. 

En ook al kies je nu voor een goedkope(re) oplossing, natuurlijk is het altijd slim om te kijken waar je nog verder op kunt besparen. Zo loont het om je zorgverzekering te vergelijken of te kijken of je geen ongebruikte abonnementen hebt lopen. En met het geld dat je bespaart kun je dan wat leuke accessoires voor je opgeknapte badkamer kopen. Of uiteindelijk toch een compleet nieuwe. 

Geef oude tegels een ander kleurtje

Met speciale tegelverf of badkamerverf geef je in een handomdraai de hele badkamer een nieuwe look. Check op de verpakking of je nog een primer nodig hebt om te zorgen dat de verf niet gaat bladderen. Bij het kiezen van de kleur moet je er wel rekening mee houden dat je de voegen mee gaat verven en dat een donkere kleur je badkamer kleiner doet ogen.

Maak je voegen schoon

Als je tegels er nog goed uitzien en je tevreden bent over de kleur, dan kun je ook alleen de voegen schoonmaken. Dit doe je bijvoorbeeld door een spuitfles te vullen met een mengsel van chloor en water (verhouding 1:1) en dit mengsel op de voegen te sprayen. Na een half uurtje intrekken, maak je de voegen schoon met een sopje. Je kunt ook een voegenstift gebruiken.

Vervang oude kitranden

Siliconenkit heeft niet het eeuwige leven. Het gaat soms schimmelen of het begint af te brokkelen. De schimmel kun je eventueel nog proberen te verwijderen met een speciaal middeltje, maar een stel nieuwe kitrandjes staat wel zo fris.

Maak je eigen badkamermeubel

Als je toevallig nog een lage kast hebt staan die je niet gebruikt, dan kun je deze met een likje verf omtoveren tot een mooi badkamermeubel. En mocht je niets hebben staan, dan is dat een goed excuus voor een bezoekje aan die leuke kringloopwinkel. Op Pinterest vind je allerlei inspirerende ideeën voor het zelf maken van badkamermeubels en –accessoires.

Breng wat groen in je badkamer

Planten in je badkamer zorgen voor leuke kleuraccenten en brengen sfeer in de ruimte. Maar niet iedere plant gedijt goed in deze vochtige, vaak vrij donkere ruimte. De kangoeroevaren vindt een vochtig klimaat en een schaduwrijke plek juist wel fijn, en ook een Aloë Vera doe je een plezier met een plekje in de halfschaduw. Mocht je nu echt geen daglicht in je badkamer hebben, dan kun je ook voor een mooie kunstplant kiezen.