Maak van jouw badruimte een oase van rust door middel van de juiste badkamermeubels en sanitaire voorzieningen. Er zijn uiteenlopende soorten meubels beschikbaar, zo kun je voor een meer klassieke meubel gaan of juist een hele strakke en moderne. De meeste kasten en meubels zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar en vaak goed met elkaar te combineren. Met de juiste meubilair kun je je badkamer compleet maken en er een echte rustruimte van maken. Ben je van plan de badkamer van nieuwe meubels te voorzien? Lees dan onderstaande badkamermeubel kopen tips.

badkamermeubel kopen tips

Badkamermeubel kopen tips

Hoeksteen van een royale douche- of badruimte is vaak de keuze van goede sanitair en badkamermeubels. Als je nagaat dat de meesten van ons gemiddeld drie keer per dag de badruimte bezoekt en gebruikt en dat dezelfde douche- of badruimte zeker twintig jaar meegaat, is het logisch dat sterke, kwalitatieve badkamermeubels geen must maar eigenlijk noodzaak zijn. Daarnaast is de functionaliteit van de meubels natuurlijk ook belangrijk. Geven de losse kasten of wastafelmeubels wel genoeg bergruimte? Hoe minder losse meubels en rommel er in de badruimte aanwezig is, hoe meer rust je er kan creëren. Wie wil er immers nou niet op vaak zo’n klein oppervlak een zo groot mogelijk genot en diepe ontspanning bereiken als je een douche of bad neemt? Neem deze overwegingen dus mee als je badkamermeubel kopen tips van harte neemt.

Trucs om een kleine badkamer groter te doen lijken

Opslagruimte is vaak het probleem als je een kleine badkamer hebt of als je het met meerdere mensen deelt. Als de kastlades overlopen en je badkamer er meer als een slagveld dan een badkamer uitziet, zouden de volgende opslagruimte tips je goed kunnen helpen.

Wandverwarming

Verwarmingen in de badkamer nemen vaak veel plaats in. Als je financiën het toelaten, probeer dan voor een goede wandverwarming te gaan. Die hangt aan de muur, zodat je de ruimte op de vloer zo kunt besparen. Er zijn diverse soorten wandverwarmingen die voordelig geprijsd zijn. Dergelijke verwarmingen zorgen ook nog eens voor een warme en welbehagen gevoel in de badkamer.

Badmeubels

Kasten of badmeubels in een douche- of badruimte zijn vaak een doorn in het oog. Die nemen doorgaans veel ruimte in beslag. Als je toch losse kasten plaatst of hebt staan in deze ruimte, probeer ze dan zo goed mogelijk te plaatsen, bijvoorbeeld in een verloren hoek of onder de wastafel bijvoorbeeld. Waterleidingen worden zo ook mooi weggewerkt. Er zijn mooie en handige badmeubelsets op de markt verkrijgbaar.

Geef ook de voorkeur aan een zo hoog mogelijke losse meubelkast. Qua vloeroppervlak neemt een hoge kast namelijk net zoveel ruimte in als een lage kast, maar je kunt er wel veel meer in kwijt. Ga bijvoorbeeld voor een stevige ladekast.

Planken en mandjes

Een andere goede tip is het plaatsen van een houten plank boven de deur. Dit is bijna altijd een ongebruikte plek. Gebruik de plank voor reserve toiletartikelen die je niet meteen nodig hebt.

Mandjes of potjes zijn ook vaak een oplossing om ruimte te besparen. Zet deze niet weg, maar hang ze aan de muur aan haken of bind ze aan een touw tussen de handdoek haken. Dergelijke manden of potten zijn ideaal voor kleinere toiletartikelen als bijvoorbeeld wattenstaafjes, wattenschijfjes en kleine tubes.