Je hebt net een nieuw huis gekocht en je vraagt je af wat je met de badkamer moet doen. Je bent er op zich wel tevreden mee maar ook niet helemaal. Of je woont al langer in je huis en je bent juist niet tevreden met je badkamer. Wat kan je doen om je badkamer zo in te richten dat hij wél helemaal naar wens is en je weer iedere ochtend blij en opgeruimd onder de douche stapt?

Badkamermeubel

Een badkamermeubel is een aandachttrekker, net als een mooie bank of kast in de woonkamer. De aandacht van degene die er binnen loopt, wordt daar vaak meteen naar toe getrokken. Daarnaast is een badkamermeubel natuurlijk erg handig in een ruimte waar zoveel flessen, potjes, tubes et cetera staan. Tevens kan je er wat voorraad in bewaren en hebben ze vaak een spiegel. Een badkamermeubel is eigenlijk van alles in één. Is jouw badkamer zo klein dat er geen ruimte is voor een meubel, dan is een medicijnkast een prima alternatief. Want ook daarin heb je opbergruimte en meestal een spiegel.

Raambekleding

Wat voor het badkamermeubel geldt, gaat echter net zo goed op voor raamdecoratie. Als je bijvoorbeeld mooie houten jaloezieën ophangt, kan je er verzekerd van zijn dat daar de eerste aandacht op valt. Waarom zou je kiezen voor mooie raamdecoratie in je woonkamer en in je badkamer iets bevestigen wat je eigenlijk helemaal niet zo mooi vindt? Wat functioneel is, mag best ook uitstraling hebben en ook iets kosten. Dat geldt dus zeker ook voor houten jaloezieen, een investering waar je geen spijt van gaat krijgen. Een voordeel van houten jaloezieën is dat ze langer meegaan en minder snel beschadigd raken dan kunststof exemplaren. Die eventuele meerkosten verdien je dus eigenlijk gewoon weer terug. Je hebt dan ook nog eens raamdecoratie hangen die je echt mooi vindt. Vergeet niet dat je badkamer elke dag wordt gebruikt, soms zelfs meerdere malen per dag en door meerdere personen.

Houten jaloezie inhuis plaza

Kleinere badkamerelementen

Bij het inrichten en aankleden van je badkamer houd je uiteraard rekening met de vaste elementen die je niet gaat veranderen. Heb je hele lichte tegels, dan heeft een kleurrijke badmat al flinke invloed op de eerste indruk als er iemand binnenstapt. Datzelfde geldt voor een wc-mat. Zijn de tegels wat donkerder, kies dan voor een lichtere badmat en wc-mat. Ook een prullenbakje kan je dan het beste in een wat lichtere kleur nemen. Tot slot nóg twee kleinere accessoires: een mooie zeepdispenser of tandenborstelhouder heeft niet alleen uitstraling, maar ziet opgeruimd uit en verkleint de kans op morsen.

Waar veel mensen niet aan denken voor hun badkamer, zijn planten. Die hebben immers zon nodig en kunnen niet tegen de hoge luchtvochtigheid van een natte ruimte, zo denkt men. Dat geldt echter niet voor alle planten. Er zijn soorten die het heel goed doen zonder zon en ook geen probleem hebben met vocht. En je zal verbaasd zijn als je ziet wat een groene plant doet in jouw badkamer.