Als je een dagje ouder wordt of misschien niet meer zo mobiel, dan word je steeds afhankelijker van hulpmiddelen. Ook voor de badkamer zijn hulpmiddelen ontworpen die hulp bieden bij allerlei activiteiten. Daarnaast is er op het gebied van urineverlies het Tena Lady dat menig ongemak verlicht. Wil jij ook weten wat de juiste badkamer hulpmiddelen zijn voor kleine badkamers, lees dan snel verder.

Hulpmiddelen voor de kleine badkamer

Ouderdom komt met gebreken en in de loop der jaren ontstaan er evenwichtsproblemen en moeilijkheden met bewegen en opstaan. Dit veroorzaakt problemen bij het wassen, toiletbezoek of douchen. In de badkamer gebeuren vaak ongelukken omdat het gevaar van uitglijden en het verlies van evenwicht daar groter is. Vaak is het al genoeg om extra grip te hebben en het uitglijden op de gladde vloer te ondervangen. Naast antislipmatten en strips zijn douchestoelen en -krukjes, badplanken en wandbeugels geschikt voor de kleine natte ruimte. Er zijn ook speciale in hoogte verstelbare toiletten en wastafels op de markt.

Antislip, steun en grip in de badkamer

Wandbeugels worden aangebracht voor grip bij het douchen of om op te staan of te gaan zitten op het toilet of de badkuip. Ook kan een beugel bij de wastafel een goede ondersteuning bieden. Douchekrukken en douchestoelen zijn ideaal voor in de douche zodat het risico op vallen verkleind wordt, in een beperkte ruimte kunnen deze middelen ook als wandmontage worden aangebracht. Voor extra houvast bij het toilet is er een keuze uit een toiletbeugel, toiletframe en een toiletverhoger. Bij het ontbreken van een wc in de badkamer is er de keuze uit een postoel of een urinaal. Deze kunnen uiteraard ook bij het bed worden gebruikt. Met een badplank en een wandbeugel kunt u meestal de badkuip blijven gebruiken. Ook een badlift of een badkuip met deur behoort tot de mogelijkheden. Antislipmatten bij de badkuip en de douche verminderen het risico tot uitglijden. Om met een rolstoel of rollator gemakkelijk over de badkamer drempel te komen kan een drempelhulp worden geplaatst.

Compacte badkamer hulpmiddelen

Op latere leeftijd of bij beperkte mobiliteit ontstaan er problemen met evenwicht, bewegen en opstaan. Er zijn echter tal van badkamer hulpmiddelen beschikbaar die het zelfstandig gebruiken van de badkamer mogelijk maken. Antislip, wandbeugels, douchekrukjes en badplanken zijn allemaal praktische hulpmiddelen die ondersteuning en grip bieden. We willen toch allemaal zo lang mogelijk onszelf kunnen blijven verzorgen, douchen en van het toilet gebruikmaken. Zelfstandigheid is vrijheid, toch!