De badkamer is een van de fijnste plekken in huis. Je voelt je nog meer op je gemak in deze ruimte wanneer hij helemaal naar jouw smaak ingericht is. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom veel mensen kiezen voor een complete verbouwing van de badkamer. Andere redenen zijn het verhelpen van een lekkage of defecten, het verbeteren van de ventilatie of het creëren van een meer praktische indeling. Wil je binnenkort je eigen badkamer verbouwen? Dan zijn er diverse dingen die absoluut niet mogen ontbreken!

Een goede basis

In de eerste plaats kijk je natuurlijk naar wat je nodig hebt voor een goede, functionele badkamer. Ga je voor een ruime inloopdouche, een heerlijk ligbad of misschien wel voor allebei? De beschikbare ruimte speelt hierbij een belangrijke rol. Verder telt ook de manier waarop je de badkamer gebruikt mee. Sta je meestal in je eentje je tanden te poetsen? Dan heb je vaak genoeg aan een enkele wasbak. Is het ’s ochtends echt spitsuur en moet het heel gezin bij de badkamer? Dan is het slim om een dubbele wastafel te plaatsen. Daarnaast is een toilet op de badkamer wel zo fijn. Maak met deze basisonderdelen een voorlopige indeling en kijk of je nog ruimte hebt voor extra elementen. Zo kun je onder meer een kast of rek toevoegen voor je handdoeken en toiletartikelen.

De juiste stijl

Ga je je badkamer verbouwen? Dan werk je als het ware met een leeg schildersdoek. Je kunt de ruimte indelen en inrichten naar jouw smaak. Wil je een trendy badkamer creëren? Dan is een inrichting met natuurlijke materialen als hout en steen heel mooi. Ook kun je kiezen voor een badkamer met mooie reliëfstructuren en 3D-elementen. Deze stijl kun je uitwerken in je badkamermeubels zelf, maar ook in de aankleding. Nog een mooie manier om je nieuwe badkamer in te richten is door stijlvolle en luxueuze koperen elementen te laten terugkomen. Ze combineren mooi met strakke badkamer meubels of geglazuurde tegels en geven je badkamer de uitstraling van een hotelkamer. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk bij de styling van je nieuwe badkamer. Laat je daarom vooral leiden door jouw persoonlijke smaak en voorkeuren!

Gezellige aankleding

Passende accessoires maken je badkamer helemaal af en daarom is het slim om te kiezen voor badkameraccessoires in een bijpassende stijl. Voeg bijvoorbeeld een mooi houten handdoekenrek toe en plaats een mooi zeeppompje in steenlook op de wastafel. Steeds meer mensen plaatsen een mooie plant in de badkamer. Hierbij is het wel belangrijk om te kiezen voor een plant die goed tegen vocht kan.