De badkamer is de plek in huis om heerlijk te ontspannen. Zeker als je een ligbad hebt, kan het heerlijk zijn om na een lange dag werken hier de dag in af te sluiten. Het is echter nog relaxter als je vanuit dat bad naar je favoriete serie op tv kunt kijken. Echter, als je een televisie in je badkamer gaat ophangen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Wil jij graag vanuit bad tv kijken? Dan moet je wel een speciale tv aanschaffen die geschikt is voor de badkamer. Deze ruimte is namelijk erg vochtig en dus moet de tv goed bestand zijn tegen vocht. Bovendien kan de warmte in de badkamer ervoor zorgen dat een tv beslaat. Dat is zonde, want zo zie je uiteindelijk niets. Gelukkig zijn er een aantal televisies op de markt die de juiste features hebben, waardoor je zonder problemen tv kunt kijken in het comfort van je eigen badkamer. Onderaan dit artikel geven we je de populairste merken daarvan. Eerst de praktische zaken.

televisie in de badkamer plaatsen

Hang de tv op de juiste, maar ook veilige, plek

Het is erg belangrijk dat je je televisie op de juiste plek in de badkamer ophangt. Zoals je wellicht begrijpt, is water in combinatie met elektriciteit, erg gevaarlijk. Om deze reden is het belangrijk dat je je televisie minimaal 60 cm verwijderd van de douche- of bad rand ophangt. Zo zorg je ervoor dat er geen direct water bij de televisie in de buurt komt. Daarnaast moet het scherm goed opgehangen worden! Je wil niet dat deze in het bad valt als jij erin zit!

Hoogstwaarschijnlijk wil je je televisie ophangen aan de badkamermuur. Hiervoor heb je natuurlijk schroeven nodig. Zorg daarom dat je voor de juiste schroeven kiest. Je hebt roestvrij stalen schroeven nodig, om te voorkomen dat je roestvlekken krijgt op de muren of op het plafond. Zo blijft je badkamer in optimale staat, ook als je de televisie ooit zou verwijderen. Daarnaast voorkom je het gevaar dat de schroeven weg roesten en dat de tv hierdoor van de muur valt.

Zorg voor een aardlekschakelaar

Misschien moet je nog een stopcontact aanleggen voor je tv. Of misschien heb je al een stopcontact waar je je televisie op wil aansluiten. Voor de veiligheid is het belangrijk dat je zorgt dat het desbetreffende stopcontact is beveiligd met een aardlekschakelaar in de meterkast. Het is niet nodig om een geaard stopcontact te installeren voor je tv.

televisie in badkamer

Dan nu een lijst met merken die erg goede televisies voor in de badkamer maken

SplashVision

SplashVision, de naam zegt het al, is gespecialiseerd in tv’s voor in de badkamer. Dit merk heeft een ruim assortiment met televisies in allerlei verschillende soorten en maten. Je kunt de televisies in bouwen, maar ook aan de wand bevestigen met een speciale beugel. Ben je op zoek naar een spiegel televisie of wil je een draadloos model? Dat is ook mogelijk. Alle televisies zijn voorzien van verwarmd glas en hebben uiteraard ook waterdichte speakers.

TileVision

Ook het merk TileVision heeft televisies in allerlei formaten, die allemaal geschikt zijn om in de badkamer te gebruiken. Zo zijn de schermen voorzien van verwarmd veiligheidsglas, wat de vorming van condens voorkomt. Ook de speakers zijn waterdicht, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat de audiokwaliteit wordt aangetast door spattend water. De televisies van dit merk zijn allemaal full HD, dus je geniet van dezelfde beeldkwaliteit die je van de tv in je woonkamer bent gewend.

Ocea

Wil je graag een televisie met een touchscreen? Dan is het merk Ocea een goede keuze. De schermen van deze televisies zijn gewoon met je vingers te bedienen, maar ze zijn ook voorzien van spraakbesturing. Het is daarnaast een handige apparaat voor internet tv, aangezien de televisie verbonden kan worden met je draadloze internet. Zo kijk je niet alleen televisie, maar heb je ook de mogelijkheid om te internetten vanuit je badkamer.

een televisie in de badkamer plaatsen

Aquasound

Het merk Aquasound specialiseert zich eigenlijk in het maken van geluidsapparatuur voor je badkamer. Toch kan je ook bij dit merk terecht voor kwalitatieve televisies die helemaal waterdicht zijn. Het merk maakt speciale inbouwkasten waarmee je je televisie kunt beveiligen en levert hoogwaardige led-televisies. Deze schermen staan bekend om hun heldere beeld en zijn daarnaast ook nog eens erg zuinig.

De afstandsbediening

Wanneer je een televisie in je badkamer plaatst, heb je natuurlijk ook waterdichte accessoires nodig. Je wilt de televisie namelijk ook kunnen bedienen wanneer je natte handen hebt. Gelukkig zijn er meerdere waterdichte afstandsbedieningen verkrijgbaar. Je kunt een afstandsbediening kopen van hetzelfde merk als je televisie, zoals SplashVision of TileVision, maar er zijn ook universele afstandsbedieningen verkrijgbaar die op iedere televisie werken.