De beschikking over een eigen tondeuse brengt veel voordelen met zich mee. Een tondeuse is een elektrisch apparaat die over het algemeen bedoeld is voor het bijwerken van het haar op je hoofd. Vaak worden ze geleverd met meerdere opzetstukken zoals kleinere scheerkoppen en fijne mesjes waarmee je tevens lichaamshaar kunt verwijderen en je baard optimaal mee bijhoudt. Een forse besparing op de kapperskosten -waar je bij elk bezoek toch flink inlevert- is de einduitkomst. De tondeuse is verkrijgbaar in meerdere varianten met vele opties. Welke functies voor jou wenselijk zijn, is ongetwijfeld een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wat de belangrijkste punten zijn waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw apparaat lees je hier:

Waarvoor wil je het apparaat in gebruik nemen?

Voor ogen houd je de zaken die voor jou het meest belangrijk zijn. Wat is het uiteindelijke doel die je met het apparaat wilt bewerkstelligen? Is het gebruik puur bestemd voor het bijhouden van het hoofdhaar? Dan zijn de diverse functies zoals; het trimmen van de baard en het bijhouden van andersoortig lichaamshaar niet aan de orde. Een ‘alleskunner’ zal voor jou niet het ideale apparaat zijn. Dit gegeven scheelt je een hoop zoekwerk en een besparing op het uiteindelijke kostenplaatje.

Met snoer of draadloos

Een draadloze tondeuse is makkelijk in zijn gebruik doordat je tijdens het gebruik geen stopcontact nodig hebt. Bovendien zijn ze eenvoudig en snel opnieuw te laden. Vandaag de dag zijn deze draadloze varianten met een flink vermogen te verkrijgen. Je kunt er van uitgaan dat deze apparaten met gemak 45 minuten achtereen meegaan. Uitstekend voor thuisgebruik. Ben je (thuis)kapper en is het de intentie om langer achtereen met een tondeuse te kunnen? Dan is een tondeuse met een snoer een betere optie. Hiervoor zal je dus altijd een stopcontact in de buurt nodig moeten hebben.

Kracht van het apparaat

Het ene apparaat is het andere niet, en dat kun je vaak merken aan de krachtprestaties van het apparaat. Zoals dat vaak ook met andere zaken opgaat, geldt dat ook voor tondeuses; goedkoop is duurkoop. Beter kun je iets meer uitgeven aan een krachtiger apparaat met een sterke motor waarmee je niet het risico loopt om halverwege met de tondeuse in je haar verstrikt te raken. Met een gedegen merk zit je zeker safe.

Verschillende standen

Wil jij jouw kapsel enkel en alleen gemillimeterd hebben? Dan hoef je niet te zoeken naar een variant met meerdere standen. Wil je wel met meerdere mogelijkheden uit de voeten kunnen, dan is het deugdelijk om te kijken naar een apparaat met opzetkammen en verscheidene standen voor het trimmen van je haar in verschillende lengtes. Houd in je achterhoofd dat zelfs enkele millimeters wel degelijk een groot verschil kunnen maken.

Accessoires

Bij de aanschaf van een tondeuse worden vaak meerdere accessoires geleverd. Je kunt hierbij denken aan een opbergkoffertje, kammetjes, reinigingsborstel, olie en verschillende opzetkammen. Zaken die voor jou een waardevolle extra kunnen zijn. Het aantal geleverde accessoires zullen per apparaat verschillen.