Blijven de badkamers wat ze waren in 2017? Of zijn er nieuwe trends op komst? Geloof ons maar: er zijn wel wat nieuwigheden te bespeuren in de wereld van de badkamers. Wij houden jullie alvast op de hoogte met dit artikel.

Voorzie nissen

Als je een nieuwe badkamer installeert, is het natuurlijk makkelijk. Je kunt je indeling nog maken zoals je het zelf wilt. Maar met wat handigheid en creativiteit kom je ook tot een mooi resultaat in een bestaande woning. Voorzie bijvoorbeeld nissen in de wanden van de douche. Zo kun je je producten kwijt zonder dat je rekjes of kasten moet voorzien. Eventueel plaats je verlichting in de nis voor een nog mooier resultaat.

Geglazuurde tegels

De tegels met een glazuur afwerking zijn weer in! Zelfs de glimmende rechthoekige tegels met afgeronde randen, de zogenaamde ‘metro-tegels’ of ‘keuken-tegels’ worden opnieuw volop geproduceerd. Je vindt ze in alle kleuren. Wit en groen zijn dé favorieten.

Marmer en beton

Voor de wasbak is marmer en beton hét materiaal voor 2018. Marmeren wasbakken die klasse en luxe uitstralen passen volledig in het plaatje van 2018. Daarnaast heb je de betonlook lavabo, die volledig gebaseerd is op oude aanrechten. Ze zijn strak, stoer en passen zowel in moderne, vintage of industriële panden. Denk hieraan als je een nieuwe badkamer laat plaatsen. Deze wasbakken zijn oersterk en duurzaam.

Geometrie in opmars

Geometrische vormen zijn wel dé nieuwigheid dit jaar. Niet alleen in vloerkleden zie je opvallende vlakken verschijnen. Geometrie doet zijn intrede in bijvoorbeeld muurtegels die in geometrische structuren zijn aangebracht: tegels van ongelijke grootte of zeshoekige tegels sieren je badkamermuren. Je krijgt geometrische vormen in de verlichting en in de structuur van doucheschermen. Een trend om toch rekening mee te houden!

Je badkamer is meer dan een badkamer

We spenderen alsmaar meer tijd in de badkamer. We willen er niet alleen een bad nemen, maar we brengen er ook tijd door om zalig te genieten. Een boek lezen met je voeten in een warm voetbadje of na je bad een lekker dutje doen in een relaxzetel: wat is er heerlijker? Zorg ervoor dat je badkamer even aangenaam is als je woonkamer. Kleed je badkamer aan met mooie raamdecoratie, een leuk vloerkleed, en comfortabele zetel en aangename verlichting. Voeg daarbij nog wat planten, muziek en heerlijke geurstokjes en je droomt helemaal weg!

Ecologisch verantwoord

Bij de huidige trends mogen we natuurlijk onze ecologische footprint niet vergeten te vermelden. Dit uit zich bijvoorbeeld in waterbesparende kranen. Kies voor natuurlijke materialen zoals hout voor je badkamerkastjes. Denk aan katoen of wol voor je vloerkleedje, rieten manden en sisal schrub-washandjes. Een nieuwigheid is het materiaal Tadelakt. Het is van Berberse oorsprong en dat zie je ook meteen. Het is een waterdichte coating waarmee muren worden bepleisterd. Wil je heel trendy doen? Dan kies je voor een betonnen bad en bekleedt je het met diezelfde Tadelakt als je muren: pure klasse en een volledig wellness gevoel!