Badkamers zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er badkamer die een gesloten ruimte in huis zijn en niet voorzien zijn van een raam, maar ook badkamers die wel één of meerdere ramen hebben. Een raam in de badkamer kan zowel prettig als hinderlijk zijn. Het is namelijk heel handig als je na het douchen een raam open kunt zetten om de vocht uit de lucht te halen. Dit voorkomt namelijk condensvorming en daardoor vochtproblemen. Hinderlijk kan het zijn als je direct inkijk hebt in je badkamer. Maar dit kun je oplossen door raamdecoratie aan te brengen. Maar niet elke raamdecoratie is geschikt voor een vochtige ruimte. Je moet dus een goede keuze maken voor de raamdecoratie in je badkamer.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een geliefde raamdecoratie en afhankelijk van welk soort materieel je kiest, ook heel geschikt voor in de badkamer. Jaloezieën van stof of papier zullen minder geschikt zijn in een vochtige omgeving. Jaloezieën van aluminium daarentegen juist zeer geschikt. Aluminium is vochtbestendig en geeft je badkamer ook nog eens een stoere en robuuste uitstraling. Het is tevens een materiaalsoort dat goed isoleert, zowel zomers als ‘s winters. Aluminium jaloezieën zijn ook te verkrijgen met een zijgeleiding, waardoor je draai/kiep ramen gewoon kunt blijven gebruiken. Kunststof jaloezieën kunnen ook. Het voordeel van kunststof is dat ze in een bepaalde look te verkrijgen zijn, zoals hout. Hout zelf is niet zo geschikt in de badkamer, maar met kunststof in houtlook lijkt het alsof je toch houten jaloezieën hebt, maar profiteer je van de voordelen van kunststof.

Rolgordijnen en vouwgordijnen

Rolgordijnen en vouwgordijnen zijn afhankelijk van de stofkeuze zeer geschikt in de badkamer. Niet alle stoffen zijn geschikt, maar rolgordijnen en vouwgordijnen van polyester zijn vochtbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Heb je een afwijkende raammaat? Bekijk dan eens de rolgordijnen en vouwgordijnen op maat van Gordijnen.nl. Rolgordijnen en vouwgordijnen zijn namelijk heel gemakkelijk op maat te maken. Met een zijgeleiding kunnen deze gordijnen ook prima op een kiepraam worden geïnstalleerd en kun je het raam onbeperkt openzetten. Tevens kun je kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende rol- en vouwgordijnen, zodat je optimale privacy kunt bereiken.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn gordijnen die bestaan uit een gevouwen stof die heel gemakkelijk kan worden gereinigd en bestand is tegen een vochtige badkamer. De top down en bottom up uitvoering kunnen gemakkelijk aan het raam worden geïnstalleerd, zodat het gordijn gemakkelijk over het raam te bewegen is en je hem in de perfecte stand kunt zetten. Je hebt zo optimale privacy en toch profiteer je van voldoende lichtinval.