Kleurgebruik is heel belangrijk in je interieur. Kleur bepaalt de sfeer en geeft je een gevoel van ruimte. De ene kleur doet een ruimte juist groter lijken en een andere kleur doet het tegenovergestelde. Welke kleur badkamer je kiest, bepaalt voor een groot deel wat de ruimte met je doet. Wil je een nieuwe badkamer of geef je je huidige badkamer een opknapbeurt? Besteed dan niet alleen aandacht aan de badkamermeubels, maar ook aan de kleurcombinaties voor je badkamer.

Santorini katoenen geweven vloerkleed, klein
Augusta passpiegel met print, multi

Kleurgebruik in je badkamer

Veel mensen kiezen voor een witte badkamer. Daar is niets mis mee, maar ook in je badkamer kan je volop experimenteren met kleur. Welke kleur badkamer past bij de sfeer die je zoekt? Je zorgt voor mooi contrast als je kiest voor blauwe tegels in combinatie met witte voegen. Je waant je als een vorst in je eigen badkamer met donkerblauw. Lichtblauw geeft een fris gevoel. Zo heeft zelfs de tint die je kiest invloed op de sfeer. Maak van je badkamer een tropisch paradijs door te gaan voor groene tegels. Plaats een paar planten in de badkamer en je hebt je eigen oerwoud. Zwart is een kleur waar je niet zo gauw aan zou denken. Het geeft een luxe uitstraling. Als je onvoldoende licht hebt in je badkamer, kies dan niet voor zwart, want dat doet je badkamer kleiner lijken. Wil je een rustige uitstraling? Denk dan eens aan violet. Gebruik koele kleuren voor de tegels en de muren. Deze combineren goed met witte badkamermeubels en stralen rust en vertrouwen uit.

Havana wasmand van zeegras, mosterdgeel
Laza extra lange 100% katoenen badmat, mosterdgeel

Kleurgebruik bij badkameraccessoires

Natuurlijk kan je ook koele kleuren gebruiken voor je accessoires en warme kleuren voor je muren en tegels. Als je toch rust wilt in je badkamer, kies dan niet voor warme tinten op de muren, maar maak gebruik van warme kleuren voor de badkameraccessoires. Oranje en geel stralen warmte en vreugde uit. Hiermee fleur je je badkamer helemaal op. Kies je voor badkameraccessoires met warme kleuren? Combineer dit dan met neutralere kleuren op de muren. Wil je je badkamer een opknapbeurt geven en heb je een klein budget? Door te kiezen voor andere accessoires geef je je badkamer meteen een hele andere uitstraling.