Een PVC vloer kan een flinke aanwinst zijn voor de kamers in jouw huis, maar vooral voor de badbamer. Waarom? Hier vind je enkele redenen om voor dit type vloer te kiezen.

Geen standaard tegels meer

In plaats van de saaie standaard tegels in de badkamer kan je ervoor kiezen om PVC te laten plaatsen (of zelf te leggen). Omdat het aanbod qua designs erg varieert heb je genoeg te kiezen. Kijk eens op pvcvloeren.nl om een design te vinden wat bij jouw smaak past. PVC vloeren zijn zowel in plank- als tegelformaat te koop. Zo kan je dus op diverse manieren de ruimtes modern, industrieel of landelijk laten ogen.

Water? Geen probleem

Nu kan je natuurlijk denken: een vloer in de badkamer, gaat dat wel goed met al dat vocht? Ja, dat gaat het zeker! PVC heeft de eigenschap dat het waterbestendig is. Hierdoor kan je met een gerust hart douchen en vloeistoffen morsen zonder dat er meteen planken vervormen of andere rare dingen gebeuren. PVC vloeren lijken wellicht op laminaatvloeren, maar hebben dus dit voordeel extra. Zo kan je dus alsnog een prachtige landelijke uistraling met een hout design aan je ruimte geven zonder dat er schade ontstaat.

Je kunt de vloer makkelijk schoonmaken

Schoonmaken is voor velen een vervelende klus en elke vloer mag hier ook aan geloven. Gelukkig is dit bij een PVC vloer een kleine klus: wanneer de vloer vies is, hoef je slechts een vochtige doek met eventueel wat mild (PVC) schoonmaakmiddel te gebruiken. Vlekken trekken niet snel in dankzij de beschermende toplaag waardoor het onderhoud een eitje is.

Een fijne, duurzame ondergrond

PVC kent meerdere klasses van duurzaamheid en varieert in dikte. Des te dikker de vloer is, des te duurzamer deze is. Met een goede beschermlaag heb jij zo een ideale vloer in de badkamer, de ruimte die dagelijks veel gebruikers kent met intensief gebruik. PVC vloeren hebben hiernaast het voordeel dat het contactgeluid verminderd wordt. Hierdoor hoor je de voetstappen een stuk minder.