In vrijwel iedere badkamer kom je wel een wasmand tegen, deze is natuurlijk ook nagenoeg onmisbaar te noemen. Hoewel je natuurlijk kan kiezen voor een standaard mand is het veel leuker om een exemplaar te zoeken die stijl en functionaliteit combineert en deze zijn er zeker te vinden! Neem als voorbeeld een rieten wasmand die voorzien is van een binnenzak. In veel gevallen is deze zak gemaakt van linnen, dit is gemakkelijk uit te wassen zodat deze niet slecht zal worden door de was. Het natuurlijke materiaal verzekerd je daarnaast van een mand die ook de uitstraling van je badkamer ten goede komt, een perfecte keuze dus!

Het type wasmand

Net zoals met ieder woonaccessoire zijn er ook op het gebied van wasmanden allerlei types te onderscheiden. Van eenvoudige items tot varianten die over verschillende vakken en een afwijkende vorm beschikken. Ben je op zoek naar een mand om je was direct mee te kunnen scheiden op basis van kleur? Dan is een mand met twee afzonderlijke vakken een erg goed keuze, verdeel zo je was bijvoorbeeld in witte en bonte was. Hiernaast is ook de vorm belangrijk, zo is een hoekwasmand ideaal om de loze ruimtes op te vullen terwijl een langwerpige mand vanzelfsprekend veel meer ruimte biedt voor je was. Ook een mand die voorzien is van een deksel is in veel gevallen een goede keuze, hierdoor bewaar je je was namelijk netjes uit het zicht.

De voordelen van natuurlijke materialen

De wasmanden die van natuurlijk materiaal als rotan en riet gemaakt worden bieden je enkele voordelen ten opzichte van materialen als metaal. Zo zijn ze ten eerste erg duurzaam, natuurlijke materialen zijn namelijk een stuk beter voor het milieu dan kunststoffen. Daarnaast zijn ze gemakkelijk schoon en mooi te houden, even afnemen met een doekje is al voldoende. Hierdoor is deze eenvoudiger in gebruik, superhandig dus wanneer je er niet teveel moeite aan wilt besteden. Naast het gemak en de duurzaamheid heeft de rieten mand nou eenmaal ook een leukere uitstraling in vergelijking tot andere wasmanden, zo breng je ook een stukje sfeer in de badkamer!