Heb je een nieuw huis of heeft is jouw huidige bank versleten? Dan wordt het tijd om eens naar nieuwe hoekbanken te kijken en je te verdiepen in de mogelijkheden van aanschaf. Een van de eerste manieren van aanschaf die bij ons naar bovenkomt, is de reguliere meubelzaak. Hier heb je alle soorten meubels overzichtelijk op een rijtje. Wel zitten er vaak hoge kosten aan een nieuwe hoekbank van de meubelzaak. Een goedkoper alternatief is een fabrieksverkoop. Dit hebben wij pas ontdekt en wij zijn er weg van. Een fabrieksverkoop is een stuk goedkoper dan een normale verkoop, maar aan kwaliteit lever je niet in. In deze blog vertellen we je alles wat wij weten over de werking van fabrieksverkopen!

Waardoor is een fabrieksverkoop voordeliger?

Als consument ben je natuurlijk op zoek naar de beste kwaliteit meubelen voor de beste prijs, zeker wanneer je een nieuwe hoekbank koopt. Gelukkig kun je hiervoor terecht bij fabrieksverkopen. Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar een fabrieksverkoop kan tot wel 50% goedkoper zijn dan een normale verkoop. Hoe kan dit? In de traditionele meubelhandel zijn er veel diverse partijen betrokken bij het leveren van jouw nieuwe meubel. Je nieuwe hoekbank wordt geproduceerd in de fabriek, gaat via de transporteur en importeur naar de distribiteur en vervolgens gaat je hoekbank op transport naar de groothandel en komt uiteindelijk in de winkel waar jij hem als consument aanschaft. Er zijn dus veel partijen betrokken bij de aanschaf van een hoekbank, deze partijen moeten allemaal geld verdienen. Door rechtstreeks van de fabriek te leveren slaan fabrieksverkopers de dure schakels in een leveringsproces over. De marges die importeurs en groothandels maken komen zo te vervallen en de hoge kosten voor op- en overslag zijn niet meer nodig.

Wat merk jij van de rechtstreekse levering?

Jij als consument merkt niks aan de wijze waarop jij de hoekbank aanschaft of ontvangt. Dit komt doordat het gehele logistieke traject achter de schermen plaats vindt. Jij merkt hier niets van. Wat je wel merkt is de levertijd. Doordat er bij een fabrieksverkoop de overbodige partijen niet aan bod komen, wordt de levertijd van jouw nieuwe meubel aanzienlijk verkort. Daarnaast ontvang je gewoon garantie op de meubels. Veel fabrieksverkopers geven je drie jaar aanvullende fabrieksgarantie. Op kwaliteit lever je dus zeker niet in en je bent verzekerd van langdurig plezier van je nieuwe hoekbank.