Een kleine badkamer is een probleem waar veel mensen last van hebben. En dat terwijl de badkamer juist een ruimte moet zijn waar je heerlijk tot rust kan komen. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige manieren om je badkamer groter te laten lijken. Zo verander je direct de sfeer van de ruimte en zul je elke ochtend relaxter je klaar kunnen maken en elke avond met een fijner gevoel naar bed gaan. We hebben de beste tips voor je verzameld.

De juiste badkamermeubels

In je badkamer zijn op een klein oppervlakte een paar belangrijke meubels te vinden. Je douchecabine, toilet en wastafel nemen allemaal flink wat ruimte in beslag. De juiste inrichting kiezen draagt veel bij aan ruimte creëren in badkamer. Een glazen douchewand staat ruimtelijker dan een douchegordijn en zwevende meubels dragen hier ook aan bij. Daarbij kun je bij zwevende meubels de grond meteen een stuk eenvoudiger schoonmaken. Ook de keuze voor tegels kunnen veel verschil maken. Kies op de vloer voor grote tegels en creëer zo optisch een grotere ruimte.

Kies de juiste accessoires

Door slim gebruik te maken van badkameraccessoires kun je jouw badkamer ruimtelijker maken. Vooral een grote spiegel kan wonderen doen. In je badkamer wil je sowieso een spiegel hebben hangen en door voor een extra groot exemplaar te kiezen kun je de badkamer groter laten lijken. Maar ook het toevoegen van een fijne wasmand vergroot de ruimte. Geen last meer van rondslingerende handdoeken en kleding, maar één mooie mand waar alle was in verstopt zit. Stem de verschillende badkameraccessoires goed elkaar af qua kleur en pas op dat je niet teveel neerzet. Zo creëer je een meer ruimtelijke uitstraling en kun je de badkamer groter laten lijken.

Praktisch inrichten

Ruimte creëren in badkamer is dus minder lastig dan het op het eerste gezicht misschien lijkt. Maak bewuste keuzes, beperk je tot een paar mooie accessoires en maak goed gebruik van de ruimte die je hebt. Een hoge kast biedt veel opbergruimte en een mooie wasmand ruimt lekker op terwijl het ook sfeer toevoegt. Bij de badkamer ruimtelijker maken moet je rekening houden met elk aspect van de inrichting. Grote tegels, een schitterende spiegel, een glazen douchecabine en een paar zorgvuldig gekozen accessoires kunnen een wereld van verschil maken. Zo stoor je je straks niet meer aan de afmetingen van jouw badkamer.