Wil jij graag je huidige badkamer ombouwen tot een badkamer die meer conform de huidige trends is? Dat is weliswaar een forse investering waarvoor je misschien geld moet lenen, maar daar krijg je dan ook wel iets moois voor terug. Wij hebben in ieder geval al wat inspiratie voor je. We bespreken vijf badkamertrends voor 2021 waarmee je een badkamer kunt creëren die helemaal ‘in’ is. 

Groen is de kleur

Het feit dat men anno 2021 veel meer bezig is met ‘groen’ en duurzaam denken en leven vertaalt zich ook de in de badkamertrends. Groen wordt ook in 2021 nog veel gekozen voor de badkamer, zowel voor de muren als de meubels. Ook het toevoegen van planten is in en deze mogen eigenlijk alleen nog maar groter worden, mits de ruimte dat toestaat natuurlijk.

Donkere badkamer

Waar vroeger wit dé kleur was voor de badkamer, is dat in 2021 helemaal niet meer het geval en is juist de donkere badkamer populair. Deze biedt een warmere uitstraling dan een witte badkamer. Daarnaast geven donkere kleuren ook meer een gevoel van geborgenheid. Voor sommigen zal een geheel donkere badkamer misschien erg rigoureus klinken, dus het kan lonen om hier eerst een voorbeeld van te bekijken om te ervaren wat voor een gevoel het je geeft.

De retrolook

Ironisch genoeg krijgen we wel eens een rolberoerte als we op Funda foto’s van huizen bekijken en daar de meest vreselijke ouderwetse badkamers zien, maar is de retrolook toch weer in. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle trends van vroeger weer in. Het zijn vooral terazzo tegels die weer trendy zijn, en dan in het bijzonder in lila- en paarstinten. Dit kan in combinatie met andere kleuren om en speels effect te creëren, maar dat is wel heel erg een kwestie van smaak. Combineren met zwart of grijstinten kan ook.

Gezellige houtlook

Ook de ‘gezellige’ badkamer is in, in het bijzonder de houtlook. Dat betekent niet dat de hele badkamer meteen van hout moet zijn, maar het kunnen bijvoorbeeld wel tegels met een houtlook zijn. Ook badkamermeubels met een houtlook zijn een goede manier om die gezellige look te creëren.

Slimme badkamer

Domotica om een ‘smart home’ te creëren worden steeds gangbaarder, en dat reikt zelfs tot in de badkamers van 2021. Dat kunnen sensorlampen zijn die aanspringen wanneer je binnenkomt en waarvan je de lichtsterkte kunt instellen voor verschillende momenten van de dag. Maar het kan ook zelfs een slimme, waterbesparende douche zijn met bediening via een touchscreen of slimme kranen.

Weet je inmiddels welke trends je wilt verwerken in jouw nieuwe badkamer? Ga dan snel aan de slag voordat de huidige trends weer ingehaald worden. Heb je er nog niet voldoende geld voor gespaard, dan kun je een lening overwegen. Maar let op: geld lenen kost geld!