De natuur in huis halen is ontzettend populair. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de badkamer. Hoe heerlijk is het om in bad te liggen in een ruimte die een natuurlijk en rustgevend gevoel uitstraalt? Juist, dat vinden wij ook! Daarom geven wij je inspiratie en tips voor een natuurlijke badkamer. Lees mee en laat je inspireren!

1. Een natuurlijke badkamer: kies de juiste badkamertegels

Het kiezen van de juiste badkamertegels heeft een grote invloed op het creëren van een natuurlijke badkamer. Grote tegels in de badkamer zijn op dit moment erg populair. Deze tegels zorgen voor meer rust in de badkamer omdat er minder voegen worden gebruikt. Daarnaast oogt je badkamer groter door grote tegels te gebruiken. Ideaal voor als je een kleine badkamer hebt dus!

Je kunt ook een natuurlijke badkamer creëren door tegels met houtlook te plaatsen. Deze tegels hebben een natuurlijke look en stralen een gezellige en warme sfeer uit. De tegels met houtlook zijn in verschillende kleuren en formaten verkrijgbaar. Je kunt dus op zoek gaan naar een tegel die je écht mooi vindt en die bij je badkamer past. Tenslotte passen ook tegels met een stenen look mooi in een natuurlijke badkamer. Zo lijkt het alsof je lekker buiten loopt. Let wel op: koop geen al te gladde tegels om uitglijden te voorkomen. 

kies de juiste badkamertegels

2. Gebruik zachte kleuren

Kleur speelt een belangrijke rol bij de sfeer van een ruimte, zo ook in de badkamer. In een badkamer met een natuurlijke look is het van belang dat deze ruimte rustgevend is. Veel mensen laten de badkamer helemaal wit, maar echt rustgevend is dat niet. Ook handdoeken in alle kleuren van de regenboog kan je beter vermijden. Je kiest best voor een neutrale kleur die niet te fel of te druk is. Denk aan grijs, donkerblauw of oudroze. Met deze kleuren creëer je een knus en warm gevoel in je badkamer. Zo kan je het hele jaar door genieten van deze warme sfeer, ook op koude dagen.

zachte kleuren in de badkamer

3. Kies voor hout in de badkamer

Hout is een natuurlijk product en is daarom perfect voor de natuurlijke look die je wilt creëren in je badkamer. Het gebruik van hout zorgt voor een warme en gezellige sfeer. We zeiden het reeds hierboven: al dat wit in de badkamer is niet bepaald rustgevend. Breng daarom zoveel mogelijk hout in je badkamer. Denk aan de wastafel, de muur achter de wastafel, een houten muur of een houten vloer. Dit zorgt voor een wereld van verschil!

Je kunt ook houten badkamermeubels plaatsen zoals een houten wastafel, kast of houten decoratie ladder. Als je het fijn vindt om zelf creatief aan de slag te gaan, kan je wandplanken van hout maken waarop je bijvoorbeeld de handdoeken en leuke decoratie op kwijt kan. Dat ziet er ontzettend leuk uit!

hout in de badkamer

4. Planten in de badkamer

Je kunt de natuur ook letterlijk in huis halen met planten voor in de badkamer. Planten zien er leuk uit, ze zorgen voor een gezellige sfeer én ze zuiveren de lucht. Door groen in de badkamer toe te voegen, geniet je dus van heel wat voordelen. Ben je een echte plantenliefhebber? Maak van je badkamer een urban jungle! Hou je het liever bij kleine plantjes zoals een cactus of aloë vera? Ook prima! Het voordeel aan kleine planten is dat je ze vrijwel overal kunt neerzetten: op de wastafel, de badrand, kast of vensterbank. 

Planten in de badkamer

5. Werk af met natuurlijke accessoires

Als laatste mogen natuurlijke accessoires ook zeker niet ontbreken in een natuurlijke badkamer. Plaats geen drukke objecten maar kies voor basic accessoires. Laat geen douchegels en shampoos in plastic flessen rondslingeren, maar giet ze over in houten of stenen flesjes voor meer rust. Ga voor linnen handdoeken, een stijlvolle wasmand en een mooi vloerkleed in je badkamer. Zo maak je jouw natuurlijke paleisje helemaal compleet!

natuurlijke accessoires in de badkamer