De badkamer op een slimme, stijlvolle en duurzame manier verlichten: dat doe je tegenwoordig met led-verlichting. Dit type verlichting combineert alles wat je van badkamer spots mag verwachten. Tal van mogelijkheden qua lichtkleur en lichtsterkte, maar ook een zuinig energieverbruik en veel sfeer en charme. Maar hoe verbetert led-verlichting de badkamer? En wat zijn de voordelen van het gebruik van led-spotjes in de badkamer?

Een lamp die erg weinig energie verbruikt

Een groeiend aantal mensen komt erachter dat het slimmer is om te investeren in energiezuinige badkamer spots, dan te kiezen voor lampen die goedkoper lijken maar dat op langere termijn niet zijn. Ze kiezen dan ook voor led-spots in de badkamer gebruiken. Dit soort badkamerlampen heeft een jarenlange levensduur en hoeft dan ook nauwelijks tot nooit vervangen te worden. Verder zijn lampen met led-technologie gemiddeld 50 procent of meer energiezuiniger dan de traditionele halogeen- of spaarlampen. Dat betekent een fikse besparing op de energierekening, zeker als je op meer plekken dan alleen in de badkamer leds aanbrengt. Jaarlijks kun je met led-lampen gemakkelijk honderden euro’s besparen in vergelijking met de conventionele verlichtingssoorten. Nog sterker: binnen een jaar heb je jouw investering al terugverdiend met led-lampen!

Led-lichten zijn echte sfeer verhogers

Houd je van sfeer, rust, passie en een relaxed levensgevoel? Dan wil je dat natuurlijk ook in de badkamer tot uitdrukking kunnen brengen. Led-verlichting is, vanwege de warme en zachte kleuren, in deze zin een van de beste sfeermakers die je kunt kiezen.

De badkamer is meteen goed verlicht

Nog steeds zijn er veel mensen die denken dat led als verlichtingssoort nogal traag op gang komt. Vroeger was dat inderdaad zo. Maar al jarenlang zijn led-lampen qua techniek en vermogen dusdanig geavanceerd ontwikkeld, dat ze direct op volle sterkte licht geven. Anders dan bij de gloeilamp, die al gauw dertig seconden tot een minuut de tijd neemt om op volle kracht te branden. En juist in de badkamer, die vaak een donkere ruimte is, is het handig om direct vol licht te hebben

Je kiest welke kleuren, stijlen en lichtsterkten je kiest

Led is ideaal, omdat deze lampensoort in tal van kleurvarianten, stijlen (van grote tot kleine lampen, van modern tot klassiek) en lichtsterktes verkrijgbaar is. Voor een vleugje extra sfeer en stemming is het aan te raden om te gaan voor badkamerspots mie met een dimmer te bedienen zijn. Zo kun je de lichtsterkte naar eigen wens aanpassen, afhankelijk van hoe donker het is of wat jouw specifieke sfeer wensen zijn.