In ons drukke leven vinden we het heerlijk om ons even terug te trekken en nergens aan te denken onder de douche. Natuurlijk richt iedereen de badkamer in volgens zijn of haar eigen stijl. De badkamer is dus een steeds belangrijkere plek in het huis. Daarnaast willen we ook nog een beetje met de tijd meegaan en de trends op onze eigen smaak aanpassen. In deze blog lees je meer over de badkamertrends van het nieuwe jaar. 

#1 Minimalistische badkamer 

Een minimalistische badkamer past helemaal in deze tijd, waarin je orde in de chaos wil scheppen. Kenmerken van deze badkamer zijn functionele meubels waarin je al je spullen opbergt. Het minimalisme claimt dat onnodige rommel vooral uit het zicht moet zijn. Naast de opgeruimde look is dit soort badkamer heel erg schoon en ruikt lekker en natuurlijk. Andere kenmerken zijn keurig opgevouwen handdoeken en grote spiegels. Een mooie en natuurlijke manier van verlichten zijn led inbouwspots in badkamer. Plaats een paar planten op functionele plekken om je minimalistische badkamer een beetje op te fleuren.

#2 Romantische badkamer

Deze stijl is weer compleet anders dan de vorige badkamer maar zeker niet minder leuk. Als je de luxe en de ruimte hebt, mag een comfortabele badkuip zeker niet ontbreken. Er is niks romantischer dan lekker met een wijntje en een muziekje even languit te liggen in warm water met veel sop, in je eentje of met je geliefde. Heb je geen ruimte voor een bad? Ook dan kun je je badkamer romantisch inrichten. Een mooi alternatief is dan twee douches (voor jezelf en voor je partner) of een grote regendouche. De stijl kenmerkt zich door zwarte tegels gecombineerd met pastelkleuren, zoals lichtblauw of oudroze. Accessoires zijn vooral veel kaarsen en planten, zodat je echt het idee krijgt van je eigen thuis spa. Genieten dus!

#3 Natuurlijke badkamer 

Een natuurlijke badkamer doet denken aan een echte oase, maar dan bij jou thuis. Ook hierin horen zoveel mogelijk planten thuis, net als in de romantische badkamer. De muur is bedrukt met reliëftegels of stuc beton. De badkamermeubels zijn van hout met een natuurlijke look. Om je badkamer mooi en schoon te houden kun je gebruik maken van natuurlijke schoonmaakmiddelen, zoals schoonmaakazijn. Natuurlijke materialen geven je badkamer een natuurlijke en pure look die heel veel rust uitstraalt. Zo creëer je een badkamer die leeft. Ondanks dat dit een badkamertrend voor 2020 is, is dit een tijdloze trend. Met deze look in je badkamer kun je nog jaren mee. 

Er zijn nog een aantal andere badkamertrends die je kan toepassen. Dit zijn wel de meest opvallende die we voor het komende jaar hebben gespot. Uiteraard kun je deze stijlen ook een beetje met elkaar combineren. Kijk ook welke stijl een aantal jaren meekan, tenzij je graag elk jaar de badkamer opnieuw inricht.