Als je op zoek bent naar vintage badkamer ideeën, dan heb je geluk, want daar zijn wij de afgelopen dagen voor jou ingedoken. Geïnspireerd door oude huizen en traditionele badkamers door de eeuwen heen, zijn vintage badkamers elegante, tijdloze ruimtes die stijlvol maar ook praktisch zijn en een plek bieden om te ontspannen en tot rust te komen aan het einde van een drukke dag… of aan het begin daarvan.

Er zijn veel manieren om een vintage badkamerstijl neer te zetten, van het gebruiken van bepaalde stoffen bij gordijnen en jaloezieën, tot het aanbrengen van houten lambrisering voor een traditionele badkamer uitstraling. Zolang één decoratief item het kleurenschema verbindt, komt je vintage badkamer interieur samen.

Behang bepaalt voor een groot gedeelte de look als je dit gebruikt

Behang in de badkamer? Jazeker! Je badkamer is misschien de kleinste kamer in huis, maar met het juiste behang kan het gemakkelijk de kamer zijn met de meeste persoonlijkheid. Begin met nadenken over kleur. Het palet dat je kiest, zal jouw beslissingen leiden als het gaat om het kiezen van de perfecte vintage motieven bij het behang. Vaak zien men dat bloemenpatronen worden gebruikt. Denk bij het verwerken van bloemenprints in een kleine badkamer aan de grootte van de bloemen in de patronen. Grote prints kunnen kleine kamers nog kleiner doen lijken, dus houdt hier rekening mee. 

Zo maak je een vintage badkamer

Ben je op zoek naar een kleurenschema dat modern en vintage design combineert? Het geheim is om één kleur als basis te kiezen en die dan als rode draad door het badkamerontwerp te laten lopen. Bouw je palet hier omheen met complementaire- of tonale tinten. Als je echter de voorkeur geeft aan een meer retro uitstraling, kijk dan naar designs uit die tijd, zoals Bauhaus. Vintage kleuren moeten gedurfd, maar niet fel zijn, dus kies tinten die hierop aansluiten.

Alles staat of valt met het materiaalgebruik

Materialen zijn belangrijk als het gaat om het ontwerpen van een badkamer met een vintage uitstraling. Afwerkingen en details doen op dat gebied veel. Al jaren draait het bij badkamers om praktische gladde oppervlakken, koperwerk en tegels. Maar in toenemende mate is het ontwerp minder gericht op pure functionaliteit en meer op bruikbaarheid vermengd met comfort en stijl.

Als je op zoek bent naar inspiratie voor het creëren van een luxe badkamer met klassieke elegantie, denk dan eens aan een klassiek gietijzeren bad op pootjes. Dit brengt gegarandeerd historische elegantie in de badkamer. Combineer dit bijvoorbeeld met traditionele lambrisering en een weelderige verlichtingsarmatuur en je hebt alle ingrediënten voor een vintage badkamer die hotel waardig is.

Het toevoegen van bepaalde stoffen aan een badkamer is een gegarandeerde manier om vintage charme toe te voegen. Badkamers kunnen namelijk nogal makkelijk klinisch aanvoelen. Zoeken naar de juiste vintage accessoires zoals stoffen die terugkomen in gordijnen helpen echt.

Zo creëer je een vintage badkamer

Upcycled antiek meubilair zoals een Victoriaanse kast die is gemonteerd met een paar moderne wastafels, is ideaal om een ​​karaktervol, maar praktisch, badmeubel te creëren. Upcycling van meubels is niet alleen een briljante manier om oud met nieuw te combineren, het is ook kostenbesparend in vergelijking met het kopen van gloednieuwe meubelstukken. Bovendien is het ook nog eens beter voor het milieu.

Als je op zoek bent naar vintage badkamer ideeën, zul je ongetwijfeld regelmatig lambrisering ideeën voor muren tegen komen. Tong-en-groef panelen in Georgische stijl zijn een elegante keuze, die ook gemakkelijk in een badkamer te installeren zijn. Veel merken bieden kant-en-klare panelen die in delen kunnen worden gekocht en in elke gewenste kleur kunnen worden geverfd.