Met een schone en goed onderhouden badkamer kun je fris aan de dag beginnen. Maar laten we eerlijk zijn, niemand houdt ervan om de badkamer urenlang schoon te maken. Het is goed om te weten dat er enkele eenvoudige en effectieve manieren zijn om je badkamer sprankelend schoon te houden zonder al te veel gedoe. In dit artikel delen we handige tips en trucs om je badkamer in topconditie te houden. Je badkamer schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig!

De tegels laten glanzen

De tegels in je badkamer kunnen na verloop van tijd dof worden en hun glans verliezen. Om ze weer te laten stralen, kun je een zelfgemaakte tegelreiniger gebruiken. Meng gelijke delen warm water en azijn in een spuitfles. Spuit dit mengsel op de tegels en laat het een paar minuten intrekken. Gebruik vervolgens een schrobber of een zachte borstel om de tegels schoon te maken. Spoel ten slotte grondig af met water en geniet van het resultaat!

De douche grondig schoonmaken

Kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem in douches, maar je kunt er gemakkelijk vanaf komen. Vul een spuitfles met gelijke delen water en witte azijn. Spuit het mengsel royaal op de kalkaanslag en laat het enkele minuten inwerken. Gebruik daarna een spons of een zachte borstel om de kalkaanslag weg te schrobben. Spoel de douche vervolgens grondig af met water. Voor hardnekkige vlekken kun je een pasta maken van baking soda en water, deze op de vlekken aanbrengen en enkele minuten laten intrekken voordat je gaat schrobben.

De toilet blinkend schoon houden

Het toilet heeft natuurlijk regelmatig onderhoud nodig. Gebruik een toiletborstel en een toilet-reinigingsmiddel om de binnenkant van de toiletpot schoon te maken. Vergeet niet om ook onder de rand en rondom de binnenkant van de pot te schrobben. Je kunt ook een paar druppels essentiële olie aan het water toevoegen voordat je gaat schoonmaken. Op deze manier wordt het extra fris. Ook de buitenkant van het toilet, inclusief de zitting en de spoelknop, moet je afnemen met een desinfecterend schoonmaakmiddel. 

De wastafel laten stralen

De wastafel is vaak het middelpunt van de badkamer en verdient daarom extra aandacht. Je kunt een mengsel van warm water en afwasmiddel gebruiken om vlekken en zeepresten te verwijderen. Bevochtig een zachte doek of spons met het mengsel en wrijf voorzichtig over de wastafel. Vergeet niet om ook de kraan, de zeepdispenser en andere accessoires schoon te maken. Spoel de wastafel grondig af met water en droog het af met een schone doek voor een glanzend resultaat. 

De spiegel streeploos laten glimmen

Niets is vervelender dan strepen en vlekken op je badkamerspiegel. Gelukkig kun je dit probleem gemakkelijk oplossen. Meng gelijke delen water en azijn in een spuitfles. Spuit het mengsel op de spiegel en veeg het af met een schone microvezeldoek of krantenpapier. Werk van boven naar beneden en zorg ervoor dat je alle hoeken en randen bereikt. Voor een extra glans kun je een beetje glasreiniger gebruiken. Met deze 4 stappen kun je je badkamer optimaal onderhouden!