Wanneer je een oudere woning hebt aangeschaft dan kan het zijn dat je voor enkele verbouwingen komt te staan. Een oudere woning voldoet misschien niet altijd meer aan eisen van deze tijd, dus het moet aangepast worden. Een verbouwing is een grote investering en lang niet iedereen heeft het ervoor over of kan het uitgeven. Een badkamer is meestal niet een al te grote ruimte. Wil je toch je badkamer verbouwen dat ben je zo tussen de € 5.000,- en € 10.000,- kwijt. Als je hier geen budget voor hebt, dan moet je misschien niet voor een verbouwing kiezen maar voor het opknappen van de badkamer. Zaken worden dan niet zo grondig aangepakt, maar toch kan het opknappen ervoor zorgen dat je badkamer er al heel anders uitziet. Enkele tips:

Laat de indeling hetzelfde

Het lijkt zo makkelijk om de indeling te wijzigen. De douche, toilet en wasbak een nieuw plekje geven. Maar waar je rekening mee moet houden is dat dan ook alle leidingen verlegd moeten worden. Dit kost best veel geld. Vooral voor iets wat eigenlijk onzichtbaar is. Om geld te besparen behoud je de indeling van de badkamer.

Tegelmuur

Zien de tegels en de voegen er niet meer zo mooi uit? Een grondige schoonmaakbeurt kan wonderen doen. Wanneer de voegen er echt grauw uitzien, dan kun je met een speciale tegelvoegen stift de voegen er weer mooi uit laten zien. Zijn de tegels dusdanig beschadigd met grote barsten, dan is het misschien toch nodig om ze eruit te halen. In plaats van dure tegels terug te plaatsen kun je ook kiezen om de wand te schilderen met een latex dat vochtbestendig is.

Vervangen of opknappen zichtbare elementen

Het vervangen van bepaalde zichtbare elementen in de badkamer kunnen de badkamer al een geheel nieuwe look geven. Denk bijvoorbeeld aan een radiator. Je kunt ervoor kiezen om de radiator te vervangen door een designradiator of de oude radiator van een nieuw kleurtje voorzien. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de binnendeur van de badkamer. Een binnendeur die nog goed is, kun je opschuren en voorzien van een nieuwe laag verf. Een nieuwe en modernere lamp en spiegel geeft de badkamer een heel ander uiterlijk.

Douchekraan en douchekop

Een oude douchekraan en douchekop zitten misschien onder een dikke laag kalk. Wanneer het grond reinigen met een antikalk middel niet effectief is, kies er dan voor om de douchekraan en de douchekop te vervangen. Dit is een kleine ingreep die de douche er direct anders uit laten zien en kost niet al te veel. Ook het vervangen van een doucheputje kan wonderen doen voor de uitstraling. En niet alleen voor het uiterlijk. Dikwijls helpt een nieuw doucheputje ook om het water beter te laten afvoeren.