Wil je een bidet kopen? Steeds meer mensen besluiten om een bidet aan te schaffen en je komt ze dan ook steeds vaker tegen in de badkamer. Maar wat is een bidet eigenlijk precies en waar komt de bidet vandaan. Waar moet je op letten wanneer je er een wilt aanschaffen? En ook belangrijk: hoe gebruik je een bidet? In deze blog vertellen we je alles over de bidet!

Wat is een bidet?

Iedereen weet wel hoe een bidet eruit ziet. Maar wat is een bidet dan eigenlijk precies en waarom hebben mensen er een? Een bidet is eigenlijk een soort lage wasbak. Het is steeds vaker standaard onderdeel van de sanitair in de badkamer. Het wordt door mensen gebruikt om de anus en de uitwendige geslachtsorganen te wassen. Daarbij wordt vaak ook de huid rondom direct mee gewassen. Een bidet kan echter nog voor veel meer dingen gebruikt worden. Daar vertellen we je echter meer over onder het kopje: hoe gebruik je een bidet?

Ontstaan van de bidet

Bidet kopen? Dan ben je natuurlijk wel nieuwsgierig naar de oorsprong van de bidet. Er zijn diverse verhalen over het ontstaan van de bidet. Wat we in ieder geval zeker weten is dat de bidet in Frankrijk is uitgevonden en zo ook aan zijn naam is gekomen. Bidet is namelijk het Franse woord voor pony. Wat een pony met deze lage wasbak te maken heeft? Dat komt door de manier waarop je op bidet gaat zitten of zelfs berijdt, zoals je ook op een pony doet. De bidet is overigens al eeuwen oud. De eerste vermelding die we vinden, stamt uit het begin van de 18e eeuw. Volgens verschillende bronnen is de bidet uitgevonden door Franse meubelmakers. In eerste instantie stond de bidet in de slaapkamer, maar doordat het sanitair in het Victoriaans tijdperk sterk verbeterd werd, verhuisde de bidet samen met de nachtpot naar de badkamer.

gebruik bidet

Hoe gebruik je een bidet?

Over het gebruik bidet bestaan nogal wat misverstanden. De vraag hoe gebruik je en bidet is dan ook een veel voorkomende vraag. In eerste instantie wordt een bidet voornamelijk gebruikt voor het wassen van de uitwendige geslachtsdelen en de anus, zoals we al aangaven bij het kopje wat is een bidet. Gebruik bidet kan echter voor nog veel meer. Hoe gebruik je een bidet dan nog meer? Ikzelf gebruik bidet om bijvoorbeeld de voeten te wassen. Sommige mensen gebruiken het bidet zelfs als babybadje. Een bidet is de ideale uitkomst voor minder validen of oudere mensen. Je ziet dan ook steeds vaker dat zij een bidet kopen. Douchen en in bad gaan is voor hen lastig en dankzij de bidet kunnen ze toch hun hele lichaam goed schoon houden.

wat is een bidet eigenlijk

Verschillende bidets

Nu we een antwoord hebben op de vraag hoe gebruik je een bidet, is het tijd om eens naar verschillende bidets te kijken. Hoewel we bij wat is een bidet al globaal omschreven hebben wat een bidet is, zijn er verschillende modellen. Die zijn grofweg te verdelen in vier soorten. Ga je een bidet kopen? Dan zul je een van deze vier modellen moeten kiezen. Het eerste model betreft een bidet met koud water en zonder rand. Dit is de meest goedkope uitvoering. Je kunt echter ook een beide kopen met verwarmd water en met rand. De meest populaire modellen zijn echter de bidets met een sproeier. Deze geven een zachte straal waardoor het schoonhouden van je lichaam nog gemakkelijker is. Het vierde model is een combinatie tussen de eerder genoemde modellen en wordt op maat gemaakt. Dit zijn vaak de duurste bidets.

hoe gebruik je een bidet

We hebben van alles besproken over het bidet. Van hoe gebruik je een bidet tot de verschillende modellen die beschikbaar zijn. Ben je van plan om een bidet te gaan kopen? Bekijk hier  (of klik op onderstaande afbeelding) de verschillende mogelijkheden. Badkamercourant.nl heeft een aantal bidets van verschillende merken, in verschillende vormen en vereschillende prijsklasse op een rijtje gezet.

 

bidets