Het Scandinavische wonen als woonstijl is het afgelopen decennium in ons land steeds populairder geworden. Naast woonkamers en slaapkamers in een Scandinavisch design kiezen veel woningeigenaren voor een complete woonstijl in deze categorie en laten ook hun badkamer in Scandinavische stijl ontwerpen en bouwen. Hoe ziet een badkamer uit Scandinavië er uit? Voor welk Scandinavisch badkamer meubel moet je kiezen als je van deze stijl houdt? Doe met onderstaande Scandinavische badkamer inspiratie de nodige ideeën op en restyle jouw badkamer op een stijlvolle en strakke manier volgens dit eigentijdse woonconcept!

Belangrijkste kenmerken van het Scandinavische wonen

Wat typeert het Scandinavische wonen en specifiek een badkamer in Scandinavische stijl? Wat is het geheim van dit type woninginrichting? Een Scandinavische woonstijl heeft vijf specifieke kenmerken:

  • Een interieur met veel lichtinval. In Scandinavië schijnt de zon minder dan in Zuid-Europa, dus daarom is voldoende lichtinval belangrijk.
  • Er worden in deze huisstijl vooral natuurlijke materialen als hout, steen, riet en rotan gebruikt.
  • De meestgebruikte kleur van de wanden en het meubilair, bijvoorbeeld een Scandinavisch badkamer meubel, is licht en luchtig.
  • Het interieur is strak en minimalistisch ingericht en laat veel strakke lijnen zien. Ook worden er geometrische vormen als ruiten en vierkanten gebruikt.
  • De uitstraling is vrij sober en strak. Er worden geen zware bombastische kasten gebruikt, maar dunne en strakke meubels. Hierdoor blijft er relatief veel ruimte over.

Ideeën voor Scandinavische badkamer inspiratie: het meubilair

De badkamer in Scandinavische stijl ontwerpen begint met het uitkiezen van een strakke Scandinavisch badkamer meubel. Deze is doorgaans licht van kleur. Met name witte badkamermeubels of meubilair van lichtkleurig hout is een goede basis voor een badkamer met Scandinavische uitstraling. Het meubilair heeft strakke, rechtlijnige vormen en een open structuur. Zo is typerend voor Scandinavische badkamer inspiratie qua meubilair, dat een badkamerkastje geen deuren, maar een open en toegankelijk karakter heeft.

Scandinavische badkuip en open douche

Een mooi ovalen badkuip past ook perfect in een Scandinavische badkamer. Veel mensen kiezen voor witte grote baden. Kies je voor een of twee wastafels in dezelfde stijl dan creëer je direct een gevoel van eenheid en stijl in jouw badkamer, die ervoor zorgt dat de ruimte als één geheel oogt. Wil je liever een douchecabine in plaats van een bad, ga dan voor een open cabine of een douchecabine met een glazen deur voor extra lichtinval.