Houd je van opgeruimd en strak? Zijn versieringen en felle kleuren niet aan jou besteed? Dan is een minimalistische badkamer inrichting helemaal jouw stijl! Deze strakke badkamers stralen eenvoud en rust uit, waar je heerlijk kunt ontspannen na een lange dag.

Minimalistische badkamer inrichting

Het voornaamste kenmerk van een minimalistische badkamer is de wijze waarop de ruimte is ontworpen. Deze badkamer staat niet vol staan met meubels, en opvallende accessoires zijn er niet of nauwelijks. De kamerindeling kan worden omschreven als summier, maar biedt genoeg opbergruimte om rommel te voorkomen.

Een badkamer is minimalistisch als je er tot rust kunt komen. Kies daarom voor neutrale en natuurlijke kleuren zoals grijs en beige. Houd het kleurgebruik voor de rest sober, maar speel eventueel met het contrast tussen wit en zwart. Betegel je badruimte bijvoorbeeld met natuursteen of maak gebruik van hout.

Materiaalgebruik

De materialen die je ziet in minimalistische badkamers lopen uiteen. Vooral de kleurcombinatie en materiaalgebruik maken badruimtes minimalistisch. Het sanitair is wit en de kranen zijn bijvoorbeeld vaak zwart of van roestvrij staal. De materialen zijn niet per definitie uitgesproken, maar zorgen ervoor dat de rust behouden blijft. Denk aan badkamermeubels in marmerlook, houtlook of kunststof in een gedempte kleur. De manier waarop je ze combineert, bepaalt de uitstraling van de badruimte. Je hoeft dus niet per se te kiezen voor een stralend witte badkamer!

minimalistische badkamer inrichting
minimalistische badkamer

Kleurtoepassing bij minimalistisch badkamer interieur

Vaak wordt aangenomen dat minimalistische badkamers compleet wit zijn, maar er zijn meer kleuren die hetzelfde effect uitdragen. Dit zijn met name natuurlijke kleuren zoals lichtgrijs, zand en beige. Net zoals de materiaalsoorten zijn de kleuren in minimalistische badkamers niet opzichtig. Bovendien bestaat de kleurencombinatie uit een beperkte selectie kleuren. Hoe meer kleuren je toepast, hoe minder minimalistisch de badkamer oogt, maar kies gerust twee zandtinten in combinatie met meubels in houtlook. Wil je een minimalistische badkamer, dan vermijd je liever de combinatie van meerdere felle kleuren.

Minimalistische inrichting: less is more!

Minimalisme betekent een doelgerichte keuze voor eenvoud. Door al het overbodige weg te laten, lijkt de ruimte groter en schep je een gevoel van rust. Gebruik bij voorkeur niet te veel verschillende vormen. Want ook uniformiteit brengt eenheid en rust met zich mee. Kies bijvoorbeeld voor rechthoekige of ronde vormen.

Een minimalistische badkamer betekent ook dat je zonder moeite je spullen kunt vinden. Dus geen potjes crème of shampoo meer, waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken of flesjes parfum die we cadeau hebben gekregen, maar eigenlijk niet lekker ruiken. Neem al deze spullen eens onder handen en bedenk wat je echt gebruikt en gooi weg wat er maar ligt te staan. Als je duidelijk weet welke dingen je in de badkamer wilt houden, kun je ook beter bepalen hoeveel opbergruimte er nodig is en betere beslissingen nemen over de inrichting. Vraag jezelf af of je al die handdoeken ergens anders in een afgesloten kastje kan opbergen.