Kwalitatieve zonwering is één van de belangrijkste elementen bij het creëren van wooncomfort. Raamdecoratie komt dan wel in tal van vormen en formaten zoals bijvoorbeeld op Raamdecoratie.com. Niet elke methode is even geschikt in vochtige ruimtes. Als je je badkamer of een andere vochtige ruimte wil beschermen tegen een teveel aan zonlicht, dan ben je beperkt tot een aantal opties. Een overzicht:

De beste zonwering in vochtige ruimtes

1. Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn een goede keuze, aangezien deze de zon goed tegenhouden door de densiteit van het materiaal. Zelfs als ze niet volledig gesloten zijn komt er haast geen zonlicht door! Als je het zonlicht helemaal tegen wil houden dan sluit je de jaloezieën best volledig. Dit is vooral in een badkamer of toilet natuurlijk handig.

Het grootste voordeel van aluminium jaloezieën in het toilet of de badkamer is dat dit materiaal erg vochtbestendig is. Daarbij komen ze in verschillende formaten en uitvoeringen, waardoor dus elke woonstijl er bij kan baten!

2. Rolgordijnen

Je kan natuurlijk ook kiezen voor gewone rolgordijnen. Ga voor verduisterende gordijnen om de zon zo goed mogelijk tegen te houden én meer privacy te creëren in het toilet of de badkamer. Ook rolgordijnen komen in verschillende formaten, soorten en materialen, waardoor je je keuze dus volledig af kan stemmen op de huidige stijl van je woning. Je kiest er daarbij zelf voor hoe ver de gordijnen openstaan. Woon je landelijk, dan kan je het rolgordijnen natuurlijk wat meer open laten staan, bijvoorbeeld voor frisse lucht.

Als je kiest voor rolgordijnen in de badkamer dan moeten deze natuurlijk goed tegen vocht kunnen. Kies dus voor een stof die goed reageert op de aanwezigheid van vocht zodat de kans op schimmels klein blijft. Eenmaal zich immers schimmels gaan vestigen in de kamer zal je weer nieuwe rolgordijnen moeten aanschaffen. En dat wil je natuurlijk vermijden!

3. Plisségordijnen

Tenslotte zijn ook plisségordijnen een goede keuze als je je badkamer van vochtbestendige zonwering wil voorzien. Dergelijke gordijnen ogen niet enkel verzorgd en stijlvol, ze zijn ook erg functioneel. Zo houden ze het zonlicht optimaal tegen en bieden ze meer privacy in de badkamer of het toilet.

Ook in dit geval is het belangrijk te kiezen voor gordijnen in vochtwerende stof zodat zich geen schimmels kunnen vormen. Laat je hierover goed informeren bij een specialist zodat je een duurzame investering doet die zowel privacy als efficiënte zonwering en vochtbestendigheid biedt!

Kiezen voor een goede zonwering klinkt dan misschien eenvoudig, er komt heel wat bij kijken. Zeker als je een vochtige ruimte zoals de badkamer van een degelijke zonwering wil voorzien is het belangrijk alle opties te overwegen en uiteindelijk te kiezen voor de zonwering die het best bij jouw situatie past!