Ook al worden onze woningen alsmaar groter, de badkamer blijft een relatief kleine ruimte. Daarom worstelen heel wat binnenhuisarchitecten en ontwerpers van badkamers met het efficiënte gebruik van de ruimte. Ladekasten zijn één van de meest belangrijke oplossingen voor dit euvel. Kasten met laden bestaan er in alle afmetingen en zijn makkelijk in te passen, waar dan ook. Wij vonden voor jou een paar ideeën om je ruimte optimaal te benutten.

Stel je ladekast strategisch op

In plaats van je ladekast ergens zomaar neer te planten in je badkamer, bekijk je  goed waar je ze het beste kunt integreren. De bedoeling is om zo weinig mogelijk plaats te verliezen en ze daar te zetten waar je anders toch niets plaatst. Een lage brede ladekast (commode-model) kan bijvoorbeeld perfect onder de dubbele wasbak. Of gebruik je ladekast als verzorgingstafel voor de baby. Meteen heb je heel wat opbergruimte voor je kinder-verzorgingsproducten. Een smalle hoge ladekast past dan weer perfect bijvoorbeeld links en rechts van de wastafel. Combineer gerust een lage en een hoge ladekast met elkaar.

Kies een ladekast voor jouw levensstijl

Een ladenkast aanpassen aan de stijl van je woning is niet zo moeilijk. Ladekasten bestaan er in alle uitvoeringen: zowel ruw, klassiek, vintage als strak modern. Kies voor een ruwe afwerking voor je landelijke of industriële woning. Ga voor strak wit voor je minimalistische interieur. Of creëer contrasten met zwart eik of MDF. Denk ook aan je eigen comfort en bepaal of je een ladekast op poten wilt of liever een kast tot tegen de grond. Denk eraan: een badkamer is een vochtige kamer. Het vocht kruipt makkelijk onder een kast zonder poten. De vloer is daarom makkelijker schoon te houden onder een ladekast met onderstel.

Meten is weten!

Ook voor een eenvoudige ladekast voor de badkamer geldt: afmetingen zijn belangrijk. Er zijn heel wat verschillende afmetingen in ladekasten, zowel qua breedte, diepte en hoogte. Mits voldoende uitmeten en passen kun je heel efficiënt kleine ruimtes benutten. Bedenk bij het kiezen van je ladekast dat je in je badkamer best wel heel wat opbergruimte nodig hebt: handdoeken en toiletgerei nemen heel wat volume in. Wie weet kun je die verloren hoek tussen je toilet en je douche toch benutten met een smalle ladekast? Of wat doe je met die ene deur die je toch niet gebruikt? Haal de deur eruit en vul ze op met een passende ladekast. Werk eventueel rond de kast af en je hebt alweer ruimte bij gecreëerd.