Badkamers waar je je thuis voelt

Warme, gezellige en fraai gedecoreerde badkamers zijn de laatste jaren weer helemaal in. In een badkamer wil je je immers thuis voelen en even helemaal kunnen ontspannen na een dag hard werken. Een intieme en persoonlijke sanitaire ruimte kan op diverse manieren gecreëerd worden. Door een comfortabel bad, eventueel een bubbelbad, te plaatsen of door het gebruik van een lekker grote regendouche. Ook het aanbrengen van decoratieve tegels en sfeervolle ledverlichting komt er al veel meer sfeer in de badkamer en wordt die ruimte echt een plek waar je even helemaal jezelf kunt zijn. Een onderschatte factor in de uitstraling van de badkamer zijn raamdecoraties. Hierbij kun je denken aan jaloezieën, plissegordijnen en andere soorten raambekleding. Door ook hier gerichte aandacht aan te besteden, maak je jouw badkamer tot een waar paradijsje. Een plek waar het heerlijke vertoeven is en waar je niet alleen lekker fris en schoon, maar ook mentaal tot rust komt!

Waarom kiezen voor raamdecoraties in de badkamer?

Maar waarom zou je ervoor kiezen om raamdecoraties toe te voegen in de badkamer? Leidt dit meestal niet tot een hoop extra werk en nattigheid, omdat raamversieringen – zoals jaloezieën – vaak niet vochtbestendig zijn en uiteindelijk beschimmeld en vuil worden? Je kunt opgelucht ademhalen, letterlijk en figuurlijk, want tegenwoordig is dat gelukkig niet meer het geval. Er is vochtbestendige en stijlvolle raambekleding op de markt, die een hoop voordelen biedt. Wat dacht je van deze pluspunten?

  • Als je na het douchen of baden jezelf afdroogt en opmaakt, is het prettig dat de buurt niet via het raam kan meekijken. Jaloezieën en raambekleding in de badruimte zijn dan natuurlijk ideaal. Even dichtklappen en je kunt met een gerust hart douchen, jezelf afdrogen en jezelf opmaken.
  • Moderne plissé gordijnen en raamdecoraties voor in de badkamer zijn, mits deze regelmatig geventileerd wordt, vochtbestendig en gaan niet schimmelen. Je hebt er dan nauwelijks omkijken naar.
  • Raamversieringen en rolgordijnen in de badkamer zijn ook visueel aantrekkelijk. Ze maken de badkamer een stuk gezelliger en intiemer.

Hoe kies je goede raamdecoratie uit?

De mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie in de sanitaire ruimte zijn groot. Hoe kies je eigenlijk geschikte plisségordijnen en decoraties uit die bij jouw badkamer passen? Waar moet je zoals op letten? Belangrijk is in de eerste plaats de kleurkeuze. Zorg ervoor dat de kleur past bij de rest van de badkamer. Houd je van een moderne en strakke ruimte, dan is bijvoorbeeld grijs, wit of zwart een goede kleurkeuze voor jouw plissé. Wil je de badkamer wat groter laten lijken, dan is wit een ideale optie. En houd je van een romantische sfeer in de doucheruimte? Experimenteer dan eens met kleuren zoals rood of roze.