De badkamer is voor de meeste mensen wel de ruimte waar je de meeste privacy wilt hebben. In deze ruimte ga je naar het toilet, je doucht er en je gaat er in bad. Daar wil je natuurlijk niet dat iemand mee kan kijken en daarom is de juiste raambekleding voor de badkamer erg belangrijk. Deze raambekleding moet namelijk voldoende privacy bieden, maar ook wil je natuurlijk wel voldoende natuurlijk licht binnen krijgen. Daarom moet je dan ook goed kijken welke soort raambekleding jij het meest prettig vind in de badkamer. Daarnaast moet je natuurlijk ook nog rekening houden met al het vocht dat er in de ruimte is. Wil je meer weten over raambekleding voor in de badkamer? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Tegen welke omstandigheden moet de raambekleding in de badkamer bestand zijn?

De badkamer is net als de keuken een ruimte waar van alles gebeurd dat invloed kan hebben op de materialen van de raambekleding. Zo is bijvoorbeeld een gordijn in de keuken een minder goed idee, dit komt door al het vet, de geuren en het vocht dat er vrij komt bij het maken van eten. Dit geld ook voor de badkamer, hier wil je een soort raambekleding die voldoende licht door laat maar die wel zorgt voor privacy. Daarnaast moet het materiaal natuurlijk goed bestand zijn tegen water en vocht, dit komt natuurlijk vrij bij het douchen en wanneer je in bad gaat.

Welke raambekleding is geschikt voor een badkamer?

Omdat de raambekleding voor een badkamer wel aan een aantal eisen moet voldoen is het handig om te weten welke opties je dan hebt om uit te kunnen kiezen. Sommige mensen kiezen ervoor om het raam in de badkamer simpelweg te laten bestickeren, zo kan er niemand naar binnen kijken en heb je wel nog wat licht. De meeste mensen kiezen daarentegen voor jaloezieën, maar als je goed ventileert dan zijn shutters en plisségordijnen ook een optie.

De juiste raambekleding kiezen

Als je privacy wilt maar toch mooie raambekleding dan kan je kiezen voor jaloezieën badkamer. Je kan dan het beste kiezen voor het plaatsen van aluminium jaloezieën of voor kunststof jaloezieën. Deze kunnen namelijk goed tegen het vocht in een badkamer. Daarnaast zorgen ze voor voldoende natuurlijk licht, een verzorgde uitstraling van de badkamer en natuurlijk niet geheel onbelangrijk zorgen ze voor voldoende privacy in de badkamer.