Door de krappe huizenmarkt, waarvan het einde nog steeds niet in zicht is, kiezen veel mensen er op het moment voor om hun huidige huis te verbouwen in plaats van een ander huis te kopen. Een van de ruimtes in huis die het meest verbouwd wordt is de badkamer. Bij zo’n verbouwing wordt er vaak gekozen voor het installeren van een bad. De overtreffende trap daarvan is natuurlijk een bubbelbad, oftewel een whirlpool. Prima keuzen want niets zo lekker na een lange dag werken als te ontspannen tussen de bubbels. Thuis dus genieten van de weldaad van een ontspannend en masserend bubbelbad. Twijfel jij nog? Hieronder alle antwoorden op je vragen en waarom ook jij serieus moet nadenken over een bubbelbad in de badkamer.

Wat is een bubbelbad precies?

Een bubbelbad, dus ook wel whirlpool genoemd, is een verwarmd bad waarin lucht of water wordt gepompt zodat luchtbellen ontstaan. Bubbelbaden zijn er in enorm veel vormen en maten. Van een eenvoudig ligbad, vrijstaand of inbouw, tot een drie- of vierpersoons bad. Ook kun je bepaalde baden uitbreiden met een whirlpoolsysteem. Zodat je thuis de pure verwennerij van een bubbelbad kunt ervaren, zonder dat je je huidige bad eruit hoeft te slopen.

beste jacuzzi

Wat zijn de opties bij een bubbelbad?

Een bubbelbad kan je lichaam op verschillende manieren heerlijk masseren. Globaal zijn er drie soorten stralen en bubbels:

– bubbels met water (waterjets) zorgen vanaf de zijkant van je bad voor een krachtige, revitaliserende massage, dit is het meest voorkomende bubbelbad.

– bubbels met lucht zorgen vanuit de onderkant van je bad voor ontspanning

– een combinatie van beide: bubbels met water van de zijkant en lucht vanaf de onderkant

Is een bubbelbad eigenlijk goed voor je?

De wellness van een heerlijk warm bubbelbad heeft zeker een ontspannende invloed, die gunstig is voor lichaam en geest. Voor mensen met spier-, rug- of gewrichtspijn is een bubbelbad een weldaad en eigenlijk noodzaak. De verschillende massagemethoden met de water- en /of luchtstralen hebben elk een ander effect. Door de kracht en pulsatie van de bubbels aan te passen, bepaal je zelf welke behandeling je kiest in jouw bubbelbad.

een bubbelbad in de badkamer

Uit welke soorten bubbelbaden kun je kiezen?

Een intensievere watermassage voelt aan als een echte massage van een masseur. Het bestrijdt bijvoorbeeld cellulitis, stimuleert je bloedsomloop en helpt bij het herstel van spierpijn en blessures. Ga je voor ontspanning? Dan zijn bijvoorbeeld de tintelende, kleinere luchtbubbels uit de bodem een waar genot. Stress kun je zo te lijf gaan. Zeker als je nog een paar druppeltjes etherische olie in het badwater gooit. Etherische olie heeft ook een geneeskrachtige, heilzame werking… en zorgt voor een extra ontspannen moment.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een bubbelbad?

Een bad moet passen bij jouw wensen en ruimte in de badkamer. De ergonomische vormen en grootte spelen een rol om lekker op jouw manier onderuit in bad te liggen. Ook kunnen de jets op verschillende plaatsen in het bad geplaatst worden. Kies jets op een strategisch plek voor een gerichter effect op jouw lichaam. Bijvoorbeeld extra jets voor je rug. Net wat je fijn vindt. Wil je van je badkamer een ware wellness ruimte maken? Kies dan voor een bubbelbad!

alles over bubbelbaden

Lees ook: Een whirlpool bad kopen