De badkamer kunnen we wel de plek noemen waar we tot rust kunnen komen. Waar we even een momentje voor onszelf hebben en even de stress van de dag kunnen vergeten. In deze blog vertellen we je alle tips over het creëren van de beste badkamers.

Inrichting

We kunnen op veel sites badkamer inspiratie opdoen, maar wat is eigenlijk de beste inrichting voor een badkamer? Wij hebben het antwoord voor je. Als je een grote badkamer hebt, dan hoef je niet zoveel keuzes te maken. In tegenstelling tot een kleine badkamer waarbij je wel veel keuzes moet maken. Alleen een douche in je badkamer of een combinatie van een bad en douche in één? Hetzelfde geldt voor het hebben van een toilet in je badkamer of ga je toch voor een aparte toiletruimte? Daarnaast heb je ook nog badkamer meubels die speciaal zijn gemaakt voor in je badkamer. Ook zien we steeds vaker zwevende badkamermeubels terug in badkamer. Deze meubels staan hangen vast aan de muur en zorgen voor een ruimtelijke sfeer en nemen voor het zicht minder ruimte in beslag. Ook het hebben van een glazen douchewand zorgt voor meer ruimte en onderbreekt het verdere design van de badkamer niet. 

Kleuren

Naast het hebben van de juiste meubels is kleur ook belangrijk. Net als voor de kleuren in je woonkamer, geldt hetzelfde voor de kleuren in je badkamer. Maak vooral gebruik van neutrale en lichte kleuren. Door gebruik te maken van lichte kleuren zorgt het niet alleen voor een rustiger sfeer, maar ook dat je badkamer groter oogt. Ook is het zo dat je op lichte kleuren minder snel uitgekeken raakt. 

Verlichting

Licht is essentieel voor in je badkamer. Het hebben van goede verlichting heeft ook praktische redenen, maar ook sfeer verlichting is niet weg te denken in een badkamer. Praktische verlichting is bijvoorbeeld een badkamerspiegel met verlichting of douche verlichting. Maar de beste verlichting is daglicht, dus als je de mogelijkheid om een raam te plaatsen in je badkamer is dat zeker een aanrader. Tegenwoordig heb je verschillende soorten raamfolie zodat niet iedereen je badkamer in kan kijken en je toch privacy hebt. 

Voor het creëren van de perfect badkamer zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zorg voor zwevende badkamermeubels in combinatie met de juiste kleuren. Ook kan verlichting niet ontbreken in je badkamer, zowel voor praktische redenen als voor het creëren van sfeer.