Heb je een badkamer met een schuin dak en weet je niet hoe je het beste een raam in de kamer kunt verwerken? Of heb je al een raam in de badkamer maar twijfel je over de beste raambekleding? Dat is natuurlijk niet gek, want het is een best ingewikkelde klus om een ruimte met een schuine muur te voorzien van ramen. Je kunt ervoor kiezen om gewoon geen raam te installeren in je badkamer, maar natuurlijke lichtinval in de badkamer is wel zo prettig wanneer je voor de spiegel staat. Daarom kun je hier lezen over de opties die je hebt wanneer je een badkamer hebt met een schuin dak.

Een raam of lichtkoepel

Wanneer je nog een raam wilt installeren in je badkamer heb je eigenlijk twee keuzes: je kunt ervoor kiezen om een schuin raam te installeren in het dak of een lichtkoepel. De schuine ramen zijn iets moeilijker te plaatsen maar wanneer je een professioneel bedrijf inschakelt moet dat geen probleem zijn. Je kunt ervoor kiezen om het raam hoog bij de top van het dak te plaatsen om inkijk te verminderen, maar dit maakt het openklappen van het raam weer moeilijker. Wil je het probleem van inkijk helemaal vermijden? Dan heb je de mogelijkheid om een lichtkoepel te laten plaatsen. Deze ramen zijn niet alleen voor sfeervolle verandas maar kunnen ook gewoon in de badkamer geplaatst worden. Het is bovendien mogelijk om gewoon raambekleding voor de koepel te plaatsen zodat je alsnog de mogelijkheid hebt om de badkamer helemaal te verduisteren. Dat is natuurlijk ideaal in de zomer wanneer de temperaturen weer gaan stijgen.

De juiste bekleding

Het is wel zo prettig wanneer je je badkamerraam kan voorzien van raamdecoratie. Dit heeft niet alleen een decoratieve functie, want het comfort van je badkamer wordt ook verbeterd met goede raambekleding. Iedere soort raambekleding heeft zo zijn eigen specialiteiten. Heb je een badkamer die erg heet wordt in de zomer? Dan kun je het beste kiezen voor een verduisterend exemplaar. Hiermee wordt het felle licht buiten de badkamer gehouden waardoor de temperaturen ook minder snel oplopen. Wil je juist het daglicht wat meer controleren? Kies dan voor raambekleding in de vorm van jaloezieën of plissé gordijnen. Beide soorten hebben als voordeel dat je gemakkelijk kunt bepalen hoeveel licht er in de kamer valt. Bovendien zijn het erg mooie vormen van raambekleding waardoor je meteen wat extra sfeer aan je badkamer geeft. Het voordeel van plissé gordijnen is dat ook de bovenkant kan worden verschoven waardoor je meer controle hebt over het licht in de ruimte. Ook worden deze gordijnen in meerdere kleuren verkocht.

Kies voor kwaliteit

Wanneer je eenmaal een soort en kleur raambekleding hebt uitgezocht wil je natuurlijk zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van deze zonnewering. Daarom is het belangrijk dat je je raamdecoratie bij een gerenommeerde winkel koopt zoals de VELUX shop. Zij specialiseren zich in allerlei soorten rolgordijnen en weten ook precies wat er nodig is om jouw badkamer met een schuin dak van goede zonwering te voorzien. Omdat de raambekleding van kwalitatieve materialen wordt gemaakt gaan ze ook nog eens jarenlang mee. Zo kun je zorgeloos genieten van je badkamer, hoe fel de zon ook schijnt.