Een veel voorkomende accessoire in de badkamer is het scheerapparaat. Je kunt een scheerapparaat gebruiken om je baard en/of snor te scheren, maar ook om andere delen van je lichaam haarvrij te maken. Heb jij een nieuw scheerapparaat nodig, maar heb je eigenlijk geen idee welke soorten scheerapparaten er allemaal zijn? Lees dan meer over de vijf soorten scheerapparaten in dit artikel.. Door je te verdiepen in de verschillende soorten scheerapparaten, kun je gemakkelijk bepalen welk scheerapparaat jij precies nodig hebt.

Scheerapparaten met vierkante kop

Een scheerapparaat met vierkante kop bestaat uit meerdere rechthoekige mesjes. Je kunt deze mesjes gebruiken om je baard en/of snor te scheren, maar ook om je haren te trimmen. Overigens kun je het scheerapparaat ook gebruiken om andere delen van je lichaam te scheren, zoals bijvoorbeeld je borst.

Scheerapparaten met ronde kop

Scheerapparaten met ronde kop hebben geen rechthoekige mesjes, maar bestaan (vaak) uit drie ronde elementen. Deze ronde elementen bevatten vele kleine mesjes, die bewegen als je het scheerapparaat inschakelt. De ronde elementen van het apparaat sluiten beter aan op het te scheren oppervlak. Zeker als het te scheren oppervlak niet recht is (zoals bijvoorbeeld bij het gezicht het geval is), is dit een voordeel. Met een ronde kop kun je in dit geval veel nauwkeuriger scheren.

Scheerapparaten voor het lichaam

Er zijn ook speciale scheerapparaten om het lichaam te ontdoen van ontsierende haartjes. Deze scheerapparaten kun je vaak niet alleen ‘droog’ gebruiken, maar ook onder de douche. Wil je jouw scheerapparaat alleen gebruiken om je borst, je buik en/of andere lichaamsdelen te scheren? Dan kun je een speciaal apparaat voor het scheren van het lichaam aanschaffen. Wil je het scheerapparaat ook gebruiken om je baard en/of snor te scheren, dan kun je beter een standaard apparaat aanschaffen. Scheerapparaten voor het lichaam zijn namelijk alleen geschikt voor het scheren van grotere lichaamsdelen, niet voor het scheren van het gezicht.

Neustrimmers

Een neustrimmer wordt gebruikt om neusharen te scheren.. Heb je vrij donkere en/of lange neusharen, die af en toe uit je neus komen? Dan schaf je dit apparaat aan om de ontsierende haren uit je neus af te scheren, zodat ze niet meer opvallen.

Een neustrimmer is speciaal ontwikkeld voor het scheren van neusharen. Dit betekent dat je dit apparaat niet voor het scheren van andere lichaamsdelen kunt gebruiken.

Ladyshaves

Tot slot zijn er ook speciale scheerapparaten voor dames. Deze scheerapparaten worden gebruikt om de oksels, de benen en/of de bikinilijn te scheren. Een ladyshave lijkt overigens op een scheerapparaat voor mannen, maar dan heeft dit apparaat vaak een vrouwelijke kleur (roze of paars bijvoorbeeld) en is het apparaat iets meer afgesteld op de behoeften van vrouwelijke gebruikers. Zo worden er bij ladyshaves vaak ook meerdere scheerkoppen geleverd, die gebruikt kunnen worden om diverse lichaamsoppervlaktes te scheren.