Steeds meer mensen vervangen hun standaard toiletbril door de zogeheten douche wc. Heb jij al meerdere mensen horen praten over de douche wc, maar weet je eigenlijk niet wat dit voor toilet is? Lees dan meer over deze speciale toiletbril in dit artikel. Op deze pagina lees je niet alleen wat een douche toilet is, maar ook hoe deze toiletbril werkt en wat de voordelen zijn van het douche toilet.

Wat is een douche wc: een korte kennismaking met dit toilet

Een douche wc is een speciale toiletbril die je helpt je onderlichaam optimaal te reinigen na je toiletbezoek. Dit doet de toiletbril door jouw onderlichaam met warm water en lucht te reinigen. Je hoeft dus geen toiletpapier te gebruiken als je een douche wcbril hebt, maar je laat je onderlichaam door de innovatieve toiletbril reinigen.

Een douche toiletbril heeft meerdere functies en standen. Denk hierbij aan de pulserende massagedouche functie, maar ook aan de functie met de oscillerende douche-arm en de ladydouche voor het reinigen van de intieme delen van de vrouwelijke toiletbezoeker. Door meerdere functies en standen aan te bieden, helpt het douche toilet jou optimaal met het reinigen en schoon houden van je gehele onderlichaam.

douchewc

Hoe werkt de douche wc?

Een douche toilet werkt als volgt. Als je het toilet hebt bezocht en klaar bent om het toiletbezoek te beëindigen door je onderlichaam schoon te maken, geef je dit aan door op de juiste knop op het toilet te drukken. Nu komt er een sproeier tevoorschijn, die jouw onderlichaam met warm water reinigt. Omdat de sproeier kan bewegen, hoef je je geen zorgen te maken dat een bepaald deel van je onderlichaam ongewassen blijft.

Is je onderlichaam schoon, dan klik je op de knop om het droogproces van het toilet te starten. Nu wordt jouw onderlichaam droog gemaakt met warme lucht, die ervoor zorgt dat je je broek direct weer aan kunt trekken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om natte vlekken in je bovenkleding, want door de droogfunctie van de douche wc krijg je hier niet mee te maken.

Wil je een andere functie van de douche wc gebruiken, dan kun je dit met hetzelfde bedieningssysteem aangeven. Je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van de bidet functie van het toilet, simpelweg door op de bijbehorende knop te drukken.

De voordelen van een douche wc

Het aanschaffen van een douchewc brengt enkele voordelen met zich mee. Het eerste voordeel van deze toiletbril, is dat je jouw onderlichaam na het toiletbezoek altijd grondig en hygiënisch kunt reinigen. Omdat de sproeier zo nauwkeurig werkt, weet je zeker dat je de toiletruimte schoon verlaat.

Daarnaast hoef je geen toiletpapier meer aan te schaffen. Dit levert niet alleen een besparing op, maar is ook goed voor het milieu. Wil je jouw ecologische voetafdruk verkleinen, dan is het aanschaffen van een douchewc dus ook zeker een aanrader. Ook heb je geen last meer van irritatie door het gebruik van toiletpapier, wat velen ook zeker een pluspunt van de douchewc vinden.

Tot slot krijg je een echte wellness ervaring met de douche wc. Omdat het om een luxe toiletbril gaat die meerdere functies heeft, voel je je veel prettiger als je van het toilet gebruik maakt.

Bron afbeeldingen: thuiscomfort.nl