Het verbouwen van een badkamer kost geld. Als je dat niet op de spaarrekening hebt staan, is er toch een oplossing voorhanden. De badkamer financieren is bijvoorbeeld een optie en ideaal als je niet over budget beschikt. Heb je al badkamer inspiratie opgedaan? Bijvoorbeeld door badkamertegels te bekijken?Of door op zoek te gaan naar een wastafel en kranen met een modern design? De inspiratie vormt uiteraard de basis voor de uiteindelijke vormgeving van de verbouwing van de badkamer. Op basis van jouw wensen is ook snel duidelijk hoeveel budget je ongeveer nodig hebt. Reken in elk geval ruim, dan kom je niet voor teleurstellingen te staan.

Badkamer financieren

Er zijn meerdere opties om geld te verkrijgen voor het vernieuwen van een badkamer. Het is echter van belang dat je de beste optie kiest. Het ligt bijvoorbeeld niet echt voor de hand om een doorlopend krediet te kiezen. Dat is meer een financiering die bedoeld is om regelmatig te gebruiken en niet voor één specifiek leendoel. De persoonlijke lening is qua vorm wel volledig afgestemd om voor één leendoel te gebruiken. Bijvoorbeeld voor de verbouwing van uw badkamer. Deze leenvorm zorgt voor financiële duidelijkheid. De looptijd ligt vooraf vast net als de rente, zodat duidelijk is wat je per maand betaalt. Het is belangrijk om vooraf een kostenbegroting te maken. Daarbij kun je de badkamer inspiratie met jouw wensen als uitgangspunt nemen. Voor de zekerheid is het aan te raden om 5% bij de begroting op te tellen voor onvoorziene kosten.

100% financiering van de badkamer

Elke verbouwing van een badkamer heeft een eigen prijskaartje. Indien je geen budget hebt, is het prettig om voor alle verbouwingskosten een lening te krijgen. Blijft het budget voor de verbouwing beneden 25.000 euro? Een persoonlijke lening van 25.000 euro of minder biedt dan een volledige dekking voor de financiering. Dat is vaak zelfs nog goedkoper dan voor een dergelijk bedrag een extra hypotheek te nemen. Denk maar aan extra kosten, zoals afsluitkosten. De looptijd is bij een hypotheek langer en komt vaak neer op dertig jaar. Bovendien is het gemakkelijker om een persoonlijke lening af te sluiten dan de weg voor een hogere hypotheek te bewandelen.

Fiscaal voordeel

De verbouwing van de badkamer financieren met een persoonlijke lening levert fiscaal voordeel op. De betaalde rente is namelijk aftrekbaar als het geld voor een verbouwing of verbetering van het huis is bestemd.