Niets zo heerlijk om te doen na een lange dag hard werken als te douchen. De drukte van de dag van je afspoelen, zodat je daarna lekker op de bank kunt neerploffen. Of juist de dag beginnen met een lekkere douche. Wil je nu echt maximaal genieten van die douche, dan moet je eens kijken naar een losse regendouchekop. Dit type douchekop is een stuk breder dan een normale douchekop, waardoor je met heel je lijf eronder kunt. Daarnaast heeft een dergelijke douchekop nog veel meer voordelen. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Een regendouche is een totaalbeleving die zijn gelijke niet kent

Met een regendouchekop lijkt het alsof je in een warme, tropische regenbui loopt. De vele waterstralen en kleine druppeltjes zorgen ervoor dat het water beter over je lijf stroomt. Dit maakt een dergelijke douche een totaalbeleving die niet te vergelijken is met een standaard douche. Sterker nog, een regenkop douche zorgt voor de ultieme ontspanning… de stress stroomt letterlijk uit je lijf.

Makkelijk te installeren

Op zich kan iedereen van een dergelijke douche genieten, omdat je een losse regendouchekop kunt kopen en je oude daarmee kunt vervangen. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je eens nadenken over een inbouw regendouche. Dit houdt wel in dat je moet gaan verbouwen in de badkamer, wat natuurlijk tijd en geld kost…. daarna kun je echter wel optimaal ontspannen.

Regendouchekoppen zijn juist waterbesparend

Vaak denken mensen dat een dergelijke regendouche veel meer water verbruikt, maar niets is minder waar. Dergelijke douchekoppen zijn namelijk meestal ‘slim’ en zijn juist waterbesparend. Zo worden er technologieën gebruikt die de hoeveelheid water die gebruikt wordt, wordt beperkt. De kracht waarmee het water uit de douchekop komt, ontstaat niet doordat er meer water doorheen komt, maar omdat er ook lucht wordt toegevoegd. Hierdoor voelt het water voller en zachter aan op de huid en gaat het water besparen dus niet ten koste van je comfort.

Weinig tot geen onderhoud

Als je de hele dag hard hebt gewerkt, heb je natuurlijk geen zin om de douche schoon te maken nadat je heerlijk hebt gedoucht. Ook hier hebben de meeste fabrikanten van sanitaire onderdelen iets op gevonden. Zo zijn tegenwoordig veel kranen voorzien van flexibele siliconen noppen. Hierdoor komt daar geen kalkaanslag op en kun je, eventueel, volstaan, om die kranen even af te doen met de handdoek. Al met al, wordt het douchen daardoor natuurlijk nog meer ontspannen.